ÅSIKT

Folklige Fredrik släpper loss

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Fredrik Reinfeldt sjöng när Polarpriset delades ut. Statsministern berättade att han hade många plattor av Pink Floyd och visade en något förvånad publik hur det lät när han var fjorton år och stötte fram strofen ”we dont need no education”.

Inte nog med det, i går kunde vi läsa i tidningarna att Fredrik Reinfeldt också tackat ja till tv-programmet ”Videokväll med Luuk”. Kristian Luuk själv hoppas på att Reinfeldt väljer att spela ”Smurfhits”. Jag skulle inte bli förvånad! Nu är det snart val igen och helt klart har Fredrik Reinfeldt tagit upp kampen med Mona Sahlin.

Sosseledaren är genialisk när det gäller att lyfta fram sig själv och få kan mäta sig med Mona Sahlins massmediala genomslag. Hon har redan varit gäst hos Luuk. Hon sjunger också offentligt, gärna med the Boss himself, Bruce Springsteen.

Framför allt bjuder Mona Sahlin på sig själv och sina barn. Hon är folklig och tillgänglig. Fredrik Reinfeldt skulle absolut behöva bli lite folkligare. Han är onekligen lite stel och tillknäppt.

Fredrik Reinfeldt har själv sagt att valet kommer att handla om vem som har störst trovärdighet som statsminister. Trovärdighet handlar i dagens mediaklimat inte bara om politik. Det förstod också Göran Persson när han dansade med kossan Doris.

Så gör er beredda kära väljare – allt kan hända när politikerna bestämmer sig för att vinna valet.

Lota Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM