S står inte upp för vanligt folk längre

SD: Vi arbetar för alla löntagares bästa – inte bara dem som ”röstar rätt”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Skälet till att allt fler väljare lämnar S val efter val är för att ni uppenbarligen inte längre prioriterar Sverige eller svenska löntagare. Lite ödmjukhet inför detta vore därför på sin plats. Replik från Magnus Persson, SD, till Peter Hultqvist och Tobias Baudin.
Skälet till att allt fler väljare lämnar S val efter val är för att ni uppenbarligen inte längre prioriterar Sverige eller svenska löntagare. Lite ödmjukhet inför detta vore därför på sin plats. Replik från Magnus Persson, SD, till Peter Hultqvist och Tobias Baudin.

REPLIK. Socialdemokraternas desperation tycks inte veta några som helst gränser.

I en nyligen publicerad debattartikel i Aftonbladet kommer man återigen med grundlösa och direkt felaktiga anklagelser kring vårt parti. Låt oss därför göra det väldigt enkelt – så enkelt att även Hultqvist och Baudin förstår hur det ligger till.

I vad man kallar en ”omfattande kartläggning” har man inte kommit fram till särskilt mycket av substans. I sedvanlig ordning upprepar man samma gamla mantran om att Sverigedemokraterna skulle ha lagt om hela sin politik för att blidka allt från riskkapitalister till djävulen själv. En fullkomligt bisarr anklagelse som helt enkelt inte är sann.

Höjden av taktlöshet uppnår skribenterna dock när man på ett tafatt sätt försöker kritisera Sverigedemokraternas syn på facken och arbetsrätten. Detta trots att Socialdemokraterna själva numera bidrar till att avveckla den svenska modellen i bland annat Bryssel.

Till skillnad från Socialdemokraterna så står Sverigedemokraterna bakom den svenska modellen med jämbördiga parter på arbetsmarknaden. Det fackliga arbetet är otroligt viktigt för att lyfta fram löntagarnas behov och intressen.

Det vi vänder oss emot är den socialdemokratiska makten över det fackliga arbetet, vilken lett till att allt från Sverigedemokrater till Kristdemokrater kastas ut från det fackliga arbetet om de inte följer Socialdemokraternas partibok. Hur är detta att stå upp för alla löntagare?

Sverigedemokraterna arbetar för samtliga löntagares bästa – inte bara de löntagare som ”röstar rätt” enligt Socialdemokraterna. Det är därför vi vill göra arbetsmiljöarbetet politiskt obundet och tillåta alla med rätt kompetens och vilja att bli en del av detta.

Beträffande SD:s övergripande syn på arbetsrätten har vi alltid prioriterat svenska löntagare. Detta är också tydligt för den som läst på om vår politik och resonemangen bakom våra ställningstaganden.

Det bakomliggande skälet till att Hultqvist och Baudin för sig med den här typen av vilseledande utspel är för att Socialdemokraternas makt är hotad – inte för att de är genuint oroliga över samhällsutvecklingen.

De har tappat kontakten med vanliga människor som jobbar och sliter för att få vardagen att gå ihop. Vanliga människor som vill leva i ett tryggt samhälle där skolor och vård fungerar.

Det var länge sedan Socialdemokraterna stod upp för vanligt folk på riktigt. Tider då man inte gav bort 150 miljarder av svenska skattebetalares pengar till andra länder, och när man inte drev igenom marknadshyror eller försämrade svenska arbetares villkor. Hur principlöst kan ett parti egentligen vara?

Skälet till att allt fler väljare lämnar Socialdemokraterna val efter val är för att ni uppenbarligen inte längre prioriterar Sverige eller svenska löntagare. Lite ödmjukhet inför detta vore därför på sin plats.


Magnus Persson, ledamot i arbetsmarknadsutskottet och byggnadsarbetare (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE