Miljarder slösas bort i Region Stockholm

Slutreplik från Aida Hadzialic om vården

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Baudin har rätt i sin kritik när han säger att den demokratiska kontrollen går förlorad. Inte minst i Region Stockholm där miljarder kronor slösas bort genom affärer som går till annat än sjukvård. Slutreplik från Aida Hadzialic.
Baudin har rätt i sin kritik när han säger att den demokratiska kontrollen går förlorad. Inte minst i Region Stockholm där miljarder kronor slösas bort genom affärer som går till annat än sjukvård. Slutreplik från Aida Hadzialic.

SLUTREPLIK. Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin kritiserar i en debattartikel hur Moderaterna i Region Stockholm hanterar sjukvården.

Tobias Nässén (M) svarar i sin replik att politisk kritik mot Moderaterna är dyngspridning som riskerar att skvätta ner Baudins vita skor. Ironiskt nog efterfrågar han också saklig debatt.

Baudin har rätt i sin kritik när han säger att den demokratiska kontrollen går förlorad. Inte minst i Region Stockholm där miljarder kronor slösas bort genom affärer som går till annat än sjukvård.

Nässéns invändning är att detta inte stämmer eftersom Region Stockholm har en demokratisk församling. På den punkten har han rätt. Det är på grund av politiska beslut i denna församling som kontrollen går förlorad.

Socialdemokraterna i Region Stockholm har föreslagit en anti-korruptionsombudsman och mer resurser till revisorerna som granskar ekonomin.

Vi har föreslagit att det införs karantänsregler så att politiker inte kan gå direkt till välfärdskapitalister för att kunna dra nytta av de beslut de fattat. Vi har föreslagit att det ska råda förbud mot att man tecknar avtal om ”konkurrensklausuler” så att offentlighetsprincipen är överordnad ”affärshemligheten”.

För några veckor sedan föreslog Socialdemokraterna dessutom att offentlighetsprincipen skulle gälla all skattefinansierad verksamhet.

Moderaterna röstade ner samtliga politiska förslag.

2022 behöver ett maktskifte ske i Stockholm. Det är dags att ta tillbaka kontrollen över välfärden.


Aida Hadzialic, oppositionsregionråd Region Stockholm (S)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE