Debatt

Het läsardebatt om socialbidragsnormen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Vissa vill höja, andra sänka

Synen på socialbidragsnormen delar läsarna. Vissa vill höja bidragen, andra snarare sänka.

Många läsare tycker att villkoren är alltför tuffa idag och efterlyser ett mer solidariskt samhälle. Ska alla sjuka / funktionshindrade / handikappade / gamla / fattiga slängas på soptippen? skriver signaturen Paranormalresurs.

Jag har inte VALT att gå arbetslös, och vad är de som får er att tro att de är något jag vill? Än en gång som jag sa: Det är en enormt ångestfylld vardag skriver Flow.dell.

Satsa på arbete

Andra läsare tycker inte att höjda socialbidrag är rätt väg att gå. Många vill se satsningar på att få fler människor i arbete i stället, vissa vill sänka skatter. Några hävdar att de själva får klara sig på mindre pengar än socialbidrag skulle ge, trots att de arbetar.

Vissa tror som signaturen Avskakad att socialbidrag går till människor som utnyttjar systemet: Man kan inte komma undan faktumet att det finns många rötägg som utnytjar systemet och bara "glider runt". Har träffat många människor nöter in soffan och ändå har pengar över till några krogrundor och en och annan bio, utan några som helst avsikter att söka arbete...

Växa upp i fattigdom

Signaturen Minkha har egen erfarenhet av att vara barn till föräldrar som lever på socialbidrag. Hon berättar om en ständig oro för pengar, om ärvda kläder och känslan av att se sina föräldrar hjälplösa. "Det som var jobbigast var dock att se min mor knäckas så fullkomligt totalt utav att inte ha pengar att betala allting, var knappt vi hade råd att äta så hungrig gick man jämt speciellt under loven då lunchen man annars fick i skolan inte fanns med."

Läs fler kommentarer och debattera själv!

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Samhälle

ÄMNEN I ARTIKELN

Samhälle