ÅSIKT

”Diskriminering att behandla alla lika”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Oj oj,oj! Jag får magknip och ont i huvudet. Varför gör dom på detta viset?

Jag talar om Ams och om chefen som vet bäst och som har bestämt att arbetsförmedlare ska bli bättre på att tolka regler och tillämpa dem. Med andra ord är det byråkratin som ska effektiviseras och de stackars människorna som ska anpassa sig till den kommer givetvis i kläm. För att nå största möjliga effektivitet ska en särskild enhet för regeltolkning inrättas i Östersund. 45 nya byråkrater anställs för att – som det heter – tillmötesgå arbetslösa och arbetsgivare och vara till stöd för förmedlingarna.

Oj, oj oj! Var ska detta sluta?

Vore det inte bättre att ta tag i kreativiteten och nytänkandet inom organisationen och erkänna att det är diskriminering att behandla alla lika när vi har så olika förutsättningar.

Verksamheter som bara är inriktade på att uppfylla mål och regelsystem tappar kontakten med verkligheten. Är det inte precis detta som har drabbat Ams? Myndigheten har svårt att fixa jobben nu för tiden. Förtidspensioneringar och socialfall har blivit ett farligt komplement till att förmedla jobb. Eller att skapa jobben själv genom att hitta på nya enheter.

Mejla oss: [email protected]

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM