ÅSIKT

Hur orkar ni ens bry er, grannar?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
1 av 2
DEBATT

Grannfejder pågår i åratal och i vissa fall slutar det både med misshandel och mordhot. Orsakerna till grannfejder är flera men rökning har länge varit ett problem. Hyresgäster har klagat på sina rökande grannar genom att röken går genom ventilerna till andra lägenheter.

Men nu kommer rökarna att få ännu större problem. De får inte röka utomhus som de vill och inte ens på sin egen tomt. En kvinna i Burlöv har fått rökruta på sin tomt sedan hon förlorade mot en klagande granne i miljödomstolen i Växjö.

Jag har aldrig rökt, men skulle jag få rökförbud på min egen tomt då blev jag vansinnig.

Förbudssverige går väldigt långt. Jag har alltid haft svårt med den där storebrorsmentaliteten som säger att du inte får! Bilbälte är helt rätt men dessa tjutande röda gubbar som finns inmonterade på instrumentbrädan i alla nya bilar är att gå för långt.

Mest retar jag mig ändå på intoleransen mot människor och djur som tenderar att gå allt längre. Det finns grannar som blir förbannade för att trädgren hänger över deras tomt. Skaffar du häst i tätbebyggt område, då finns det folk som klagar. Är du vid en sjö med din hund då finns det folk som klagar. Springer en varg i skogen, då finns det folk som klagar.

Vad är nästa steg Om barnen är högljudda, då klagar folk. Det är nog bara en tidsfråga innan miljödomstolen fäller det första domslutet mot busiga barn?

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM