ÅSIKT

”Tänk på barnen som måste gå i Plymouth skola”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Jag vill bara hålla med Humanisterna angående skolan som Plymouthbröderna ska öppna. Jag har själv varit medlem i sekten och är en av de få avhopparna i Sverige.

Detta är hemskt och jag anser som Humanisterna att det är fel mot barnen att de ska undervisas i sin egen skola. Barnen har inte valt att bli födda in i sekten. I och för sig vet de inget annat men de kan få en liten inblick i den ”normala” världen genom kommunala skolan. Ska Plymouthbröderna undervisa sina egna barn kommer det inte att bli objektivt utan barnen kommer att knytas helt till sekten. Sen när man gått ut skolan ska man som pojke jobba i pappas firma (inom sekten) och som flicka vara hemma med mamma och lära sig hur man sköter hemmet tills man gifter sig. Ingen kontakt med den ”yttre” världen.

Tyvärr är Plymouthbröderna så extrema och annorlunda att barnen kan bli mobbade i vanlig skola, vilket sekten påpekat som en av anledningarna till att de vill öppna skolan. Men jag tycker inte att det är någon anledning till att godkänna den.

När jag växte upp var jag annorlunda. Jag hade alltid kjol, även när det var snö och kallt, och långt hår. Jag fick aldrig vara med på klassfester eller klassresor. Aldrig äta i skolan utan gick hem varje lunch. Lektiden med de andra barnen var väldigt kort. Jag var aldrig hemma hos någon av mina kompisar. Jag fick umgås med barnen i sekten.

Det är säkert svårt för Plymouthbrödernas barn att inte som sina kamrater få lära sig använda dator eller få sexualundervisning, men det är INTE någon anledning till att isolera barnen från övriga världen!

Jag undrar om Skolverket har pratat med någon avhoppare från sekten för att höra hur han/hon upplevt uppväxten och ”vanlig” skolgång. Undrar om de förstår vad de gjort i och med att de godkänt detta. Stackars barn!!!

läs mer: