ÅSIKT

Ni svarar fortfarande inte på frågan om SD

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Slutreplik från S om regeringsmakten

Tomas Eneroth efterlyser svar från Anna Kinberg Batra.

SLUTREPLIK. Om Jessica Polfjärd faktiskt hade läst min artikel hade det stått klart att vi varken nöjer oss eller lutar oss tillbaka.

Vi har kommit en bra bit på väg med att reda upp i den röra som den förra moderatledda regeringen lämnade efter sig. Vi har kraftigt minskat det underskott om 60 miljarder som vi tog över, lagat de revor i välfärden som 140 miljarder i skattesänkningar bidrog till och skapat 120 000 nya jobb.

Därtill investerar vi 10 miljarder per år för fler anställda i välfärden, genomför den största bostadssatsningen på 20 år och investerar i 13 000 fler lärare och annan personal i skolan. Det är en bra början, men vi vill mer.

Facit efter två år med en socialdemokratiskt ledd regering är tydligt. Vi har vänt utvecklingen och det går bra för Sverige.

Så bevisar vi att en socialdemokratiskt ledd regering är bäst för Sverige. Vi har varit tydliga med att vi inte är beredda att göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Trots att kollegorna i Alliansen har satt ned foten tycks Anna Kinberg Batra oförmögen att ge ett klart besked.

Moderaternas uttjatade talepunkt om att inte samarbeta med Sverigedemokraterna har vid det här laget framgått med all önskvärd tydlighet. Däremot svarar den inte på min fråga om de är beredda att förlita sig på stöd från Sverigedemokraterna för att kunna regera. 

Det anstår inte ett parti som aspirerar på statsministerposten att inte kunna svara på den frågan.

Tomas Eneroth, gruppledare (S)

Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM