Debatt

Max: Leverantörer, visa personalens villkor

Replik från Max-ledningen till fackens företrädare om matbudens löner

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Richard och Christoffer Bergfors, Max, fick kritik av fackliga företrädare för att de anlitar leverantörer med anställda som har låga löner. De svarar nu: ”Vi uppmanar samtliga företag som erbjuder hemleveranser av restaurangmat att offentliggöra vilka löne- och anställningsvillkor som gäller.”

Foto: Pressbild från Max hamburgare,

DEBATT

REPLIK. I dag råder hård konkurrens i restaurangbranschen. För att långsiktigt säkra arbetstillfällen ser vi i branschen ständigt över vårt erbjudande till gästen.

Det gäller såväl vad vi erbjuder som hur vi erbjuder det. Hemleveranser av restaurangmat är ett sådant erbjudande.

Internationellt sett är hemleveranser en viktig och stadigt växande marknad för restaurangbranschen. Under senare tid har både efterfrågan och utbud av hemleveranser av restaurangmat ökat lavinartat även här i Sverige. Självklart vill vi finnas där våra gäster finns. Sedan några veckor tillbaka har vi inlett samarbete med Foodora och Uber eats liksom hundratals andra restauranger i Sverige har gjort.

Att kunna erbjuda hemleveranser stärker vårt erbjudande till gästen och bidrar långsiktigt till att trygga jobben för våra 4 500 medarbetare och restaurangbranschen i stort.

Villkoren för kurirer och cykelbud hos Uber eats och Foodora har nyligen granskats i media och uppmärksammats av politiker. Vi kan konstatera att lönenivån som uppmärksammats i den tidningsartikel ni refererar till inte stämmer överens med de nivåer och villkor vi har fått presenterat för oss.

Därför uppmanar vi härmed samtliga företag som erbjuder hemleveranser av restaurangmat att offentliggöra och vara transparenta kring vilka löne- och anställningsvillkor som gäller i praktiken.


Richard och Christoffer Bergfors, VD och vice VD Max Hamburgerrestauranger


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Foodora

LÄS VIDARE

DEBATT. Är 39 kronor i timmen en rimlig lön, Max?

ÄMNEN I ARTIKELN

Foodora

Uber

Max Hamburgare