ÅSIKT

"Det regnar jobb över landet just nu"

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Svenskt Näringsliv lovade 500 000 tusen nya jobb, Ams menar att 130 000 nya jobb kommer att skapas det närmaste året. Satsar vi på ung företagsamhet får vi 12 000 nya arbetstillfällen. Det regnar jobb över landet just nu. De arbetslösa går mot gyllene tider eller också är det bara snack.

Personligen blir jag misstänksam särskilt när det är valår och det ena budet avlöser det andra. Allt ska bara bli fantastiskt, det spelar inte så stor roll vilken politisk sida vi väljer. Alla har lösningarna och jobben i rockärmen.

Bilden av de arbetslösa som ett stort problem har tonats ner. Det är klart att den enskilde individen blir viktigare ju närmare valdagen vi kommer. Partierna törstar ju efter just din röst.

Alla med gott minne kommer säkert ihåg att prognoserna för arbetslösheten inte är så där revolutionerande. Experterna tror att arbetslösheten sjunker från 5,3 procent till 4,6 procent. Det innebär med andra ord att av de flera 100 000 nya jobb som utlovas förverkligas inte många. Det är ungefär som kejsarens nya kläder. Han som trodde han var så fin men gick naken genom stan.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM