Häxa – det kanske vore något för mig

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Ett nytt näringsliv och ett nytt samhälle skapar nya jobb i nya branscher. På 60-talet hade man säkert skrattat åt hunddagis och spa-anläggningar. Det var ingenting man tänkte på då. Fyra veckors semester i tält vid badsjö var lyx. I dag är det nästan pittoreskt att tälta. Det gör bara sportisar och naturmänniskor.

En ny bransch som bara växer sig starkare är New Age-industrin. Jag såg en annons häromdagen där företaget Häxriket sökte 20 nya häxor. Det var hårda krav som ställdes. Häxorna skulle ha kontakt med ”andra sidan” och kunna mycket om både örter, ritualer, besvärjelser och personlig utveckling. Jag undrar vad Almi, myndigheten som hanterar stöd till småföretag, skulle säga om en sådan företagsnisch?

Vore jag chef för Almi skulle jag verkligen bejaka denna nya industri. Myndigheter som hanterar riskkapital ska nämligen inte bry sig om företagsidén. Den kan inte byråkrater ha någon åsikt om. Däremot ska de ha förmågan att se om företagaren är en god entreprenör och har förmågan att förverkliga sin idé och tjäna pengar på den. Det har häxbranschen och förmodligen behöver de heller inget stöd från statliga myndigheter.

Ju sämre tiderna blir, desto större problem politikerna får att lösa människor problem ju starkare växer sig New Age-rörelsen.

Häxa! Det kanske vore något för mig, jag har ju åtminstone förmågan att reta upp folk.

Lotta Gröning

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN