Debatt

Jämtin: Tror vi kommer vinna valet 2014!

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Läs hela chatten med vår politiska expert Lena Mellin, S-debattören Göran Greider och med partisekreterare Carin Jämtin (S)

Socialdemokraterna hamnade för första gången under 25 procent i United minds senaste mätning.

I dag chattade Carin Jämtin med Aftonbladets läsare.

– Diskussionen kring vår partiordförande har påverkat oss negativt, säger socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin.

I går ville ingen S-representant kommentera skräcksiffran på 24,9 procent. Alla hänvisade till partisekreterare Carin Jämtin som inte gick att nå.

I dag svarade hon på läsarnas frågor i Aftonbladets debatt live om partikrisen.

– Det socialdemokratiska partiet har sedan 90-talskrisen haft svårt att formulera svar på framtidsfrågor. Den socialdemokratiska ideologin står stark men svaren på de dagsaktuella frågorna har varit för grunda, skrev Carin Jämtin.

Jämtin tror på Juholt

Hon vill inte kalla de dåliga partisiffrorna för partikris, men medger att den senaste tidens turbulens kring Håkan Juholt har fått konsekvenser.

– Självklart har diskussionen kring vår partiordförande också påverkat oss negativt, säger Carin Jämtin.

Hon stödjer ändå S-ledaren och är säker på att partiet valt rätt ordförande.

– Ja, jag tycker det. Håkan Juholt har erfarenhet från både Oskarshamn och Stockholm, dvs en mindre och en stor ort. Han har lång politisk erfarenhet. Framförallt har Håkan visat att han har en ide om ett rättvisare och starkare Sverige.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt