Debatt

Ni för löntagarna bakom ljuset, SD

Slutreplik om Sverigedemokraterna som ett arbetarparti

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

SD försöker föra löntagarna bakom ljuset och bana vägen för arbetsgivarintressen och den politiska högern. Om man dessutom medvetet agerar för att splittra facket så blir trovärdigheten ännu svagare. Slutreplik från Peter Hultqvist, Tobias Baudin och Tommy Wreeth.
SD försöker föra löntagarna bakom ljuset och bana vägen för arbetsgivarintressen och den politiska högern. Om man dessutom medvetet agerar för att splittra facket så blir trovärdigheten ännu svagare. Slutreplik från Peter Hultqvist, Tobias Baudin och Tommy Wreeth.

DEBATT

SLUTREPLIK. Sverigedemokraterna är en trojansk häst! De försöker presentera sig i positiv dager för löntagare, men i verkligheten handlar det om något som är dolt och direkt ofördelaktigt.

Partiet försöker föra löntagarna bakom ljuset och bana vägen för arbetsgivarintressen och den politiska högern.

Med systematisk precision vill man försvaga fackföreningsrörelsen. Annars skulle man aldrig förespråka förstatligande av a-kassan och 80 000 skyddsombud. I praktiken innebär det att man vill slänga den fackliga kompetens som under mycket lång tid byggts upp på soptippen. A-kassan ska bli en statlig byråkrati och arbetsmiljöarbetet kommer att skadas.

Tanken är självfallet att försvaga intresset för fackligt medlemskap. Därmed så stärks arbetsgivarintresset medan löntagarsidan försvagas.

Högerextrema organisationer som SD har i alla tider sålt sig till storkapitalet. Det är inget nytt fenomen. Utan det ingår i dessa rörelsers dna.

Därför finns det också anledning att påminna om den arbetsgivarvänliga och gula fackförening som kallades för ”Löntagarna” som startades för några år sedan. Den var nära lierad med SD men lades så småningom ned när arbetarnas intresse var minst sagt svalt.

Den som vill förstatliga viktiga fackliga uppgifter har närmast en sovjetisk syn på facklig verksamhet. Det visar att man i stort sett inte begriper ett dugg av hur man hävdar löntagarintressen. Dessutom ställer SD:s ständiga konfliktpropaganda arbetare mot arbetare beroende på var man är född.

Facket ska stå upp för alla medlemmar oavsett bakgrund. Om man dessutom medvetet agerar för att splittra facket så blir trovärdigheten ännu svagare. SD är och förblir rätt igenom ”fake news”!


Peter Hultqvist, Socialdemokraterna
Tobias Baudin, ordförande Kommunal
Tommy Wreeth, ordförande Transportarbetareförbundet


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Tommy Wreeth

LÄS VIDARE

DEBATT Nej, SD är inte ett nytt arbetarparti

ÄMNEN I ARTIKELN

Tommy Wreeth

Tobias Baudin

Sverigedemokraterna

Peter Hultqvist

Kommunal

Socialdemokraterna

Transportarbetareförbundet