ÅSIKT

Ni blundar för problemen, S

Slutreplik från Tomas Tobé om regeringens jobbpolitik

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: TT
Tomas Tobé (M) menar att Socialdemokraterna vägrar se de problem som utmanar svensk sammanhållning.
DEBATT

SLUTREPLIK. Lena Rådström Baastad (S) ser enbart det som på grund av högkonjunktur och stark ekonomi går bra i Sverige och blundar för de problem som utmanar vår styrka och sammanhållning.

Närmare en miljon människor lever av bidrag i stället för att arbeta. Var tredje kvinna känner sig otrygg i sitt eget bostadsområde. Polisen är en organisation i kris. Vårdköerna ökar och väntetiderna i sjukvården är bland de längsta i Europa.

Regeringen för en politik som enligt oberoende bedömare leder till färre svenska jobb och misslyckandet med deras allra viktigaste vallöfte är ett faktum. Sverige befinner sig i dag längre ifrån målet om EU:s lägsta arbetslöshet än när det sattes.

För fler i arbete och för att bryta utanförskap krävs det ökade krav på dem som lever på bidrag, därför behövs bidragstak och utbildningsplikt för nyanlända som saknar grundskoleutbildning. Reformer för fler enkla jobb är nödvändigt. För att öka tryggheten måste poliserna bli minst 2 000 fler och de förtjänar högre lön. Satsningar på en kömiljard kan korta köerna i sjukvården.

Stefan Löfven är nu inne på tredje året som statsminister, Rådström Baastad verkar dock mer uppfylld av den förra regeringen. Det borde vara dags att ta ansvar, men i stället blir det allt tydligare att Socialdemokraterna saknar både vilja och förmåga att ta tag i samhällsproblemen.

Vårt land behöver förändring. Sverige behöver en regering som både ser samhällsproblemen och gör något åt dem. Därför behövs en moderatledd alliansregering.


Tomas Tobé, partisekreterare (M)


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM