Debatt

Försök inte vilseleda om moderater och EU

Replik från Karin Enström om M, SD och EU

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Karin Enström (M) svarar på kritiken från Margot Wallström, Isabella Lövin och Ann Linde.
Karin Enström (M) svarar på kritiken från Margot Wallström, Isabella Lövin och Ann Linde.

DEBATT

REPLIK. Sverige både kan och ska göra skillnad för att driva EU-samarbetet i rätt riktning. I stället för att ta den rollen när den behövs som bäst väljer Margot Wallström (S), Isabella Lövin (MP) och Ann Linde (S) att ägna tid åt att vilseleda om Moderaterna, som alltid verkat för ett starkt och enat Europa.

Kritiken klingar dessutom särskilt falsk då regeringen är direkt beroende av Vänsterpartiet, som ju vill att Sverige ska lämna EU helt och hållet.

Vi moderater uppmanar Stefan Löfvens regering att öka ambitionerna i Europasamarbetet. Mycket kraft har lagts på kampanjen till och platsen i FN:s säkerhetsråd medan EU-politiken hamnat i skuggan. Men det ena står inte i motsats till det andra. Europa får inte nedprioriteras, särskilt inte i kristider.

Det europeiska samarbetet står inför prövningar. Sverige ska vara en tydlig röst för att få det europeiska samarbetet att fungera bättre. Till detta hör att utveckla det positiva, så som energiunionen och den digitala marknaden. Det stärker vår konkurrenskraft. Samtidigt behövs samarbete för att värna vår säkerhet.

Det vore klädsamt om ministrarna lade sin energi på att lösa utmaningar i stället för att i media förvränga besked från Moderaterna. Vårt mål är en ny moderatledd alliansregering – ingenting annat.


Karin Enström, utrikespolitisk talesperson (M)


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Moderaterna

LÄS VIDARE

Är Moderaterna också redo att lämna EU?

ÄMNEN I ARTIKELN

Moderaterna

EU

Karin Enström

Margot Wallström

Isabella Lövin

Ann Linde