Debatt

Det räcker nu – ni är låtsasfeminister

Debattören: Välfärden sviker kvinnorna, KD dissar menskonst

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Att snacka menskonst och dissa jämställdhetsmyndigheten har bara ett syfte – att ta bort fokus från det som egentligen är viktigt, skriver Nooshi Dadgostar.
Att snacka menskonst och dissa jämställdhetsmyndigheten har bara ett syfte – att ta bort fokus från det som egentligen är viktigt, skriver Nooshi Dadgostar.

DEBATT

DEBATT. Jag har inte velat lyssna på katastrofsnacket om att feminismen skulle uppleva en backlash och jag har vänner som var uppstirrade redan på 90-talet när Göran Persson gick fritt omkring och påstod sig vara feminist.

Men det var ju ingenting mot fräckheten och anspråksfullheten hos dom nya låtsasfeministerna, med översteprästinnan Ebba Busch Thor i spetsen.

Det är nog bara Ebba Busch Thor som tycker att det största problemet med kollektivtrafiken i det KD-styrda Stockholms län är mens och inte de ständigt försenade pendeltågen och de stillastående rulltrapporna.

Att snacka menskonst och dissa Jämställdhetsmyndigheten har bara ett syfte – att ta bort fokus från det som egentligen är viktigt, de reella frågorna om våra pensioner, lönerna och hur välfärden nu sviker kvinnor som ägnat sina liv åt att bygga upp den.

Du får ursäkta EBT, men för landets fattigpensionärer är nog konstvalet i t-banan helt ointressant.

Det vi vill ha är våra pengar. För det jobb vi gör och har gjort i förskolor, på sjukhusen och i hemtjänsten. Det som är vår rätt.

Anledningen till att Kristdemokraterna är verklighetsfrånvända är inte främst på grund av deras menspanik utan för att de gör oss fattiga med sin politik. 

I KD:s Stockholm hänger kroppsrester kvar på operationsinstrumenten, medan personalen gråter i korridorerna, i katastrofbygget Nya Karolinska. Svårt sjuka patienter skickas hem.

I västra Götaland har den blå majoriteten gått ut och sagt åt sjukhuspersonalen att hålla tyst om den direkt farliga personalpolitiken på Sahlgrenska sjukhuset. Signerad Kristdemokraterna.

Anställningsstopp och gigantiska underskott gör att köerna ökar. Allt för att slippa satsa på dem som gör jobbet, utan efterskänka till den rika grupp som inte gör lön för mödan.

KD, M och SD röstade före jul igenom en gemensam statsbudget. Där brände de statens enorma överskott 2018 på meningslösa extrapengar för dem som tjänar över 45 000 kr i månaden. Skattesänkningar till dem som knappt kommer att märka det på kontot. Vilka nästan enbart är män!

Det var pengarna som skulle ha gått till vården och pensionerna. Den blå budgeten gav 16 gånger mer till den rikaste tiondelen än till den fattigaste. I samma sekund är KD med och höjer pensionsåldern för undersköterskor som inte orkar jobba ens till dagens pensionsålder. 

Och KD applåderar i motioner till riksdagen att antalet utförsäkrade har femfaldigats. Ett slitsamt arbetsliv betalas för många med ett avslag från Försäkringskassan, tack vare KD:s sjukförsäkringsregler från åren i Alliansen.

Och så kommer de och gnäller om menskonst. Jo, jag tackar jag. Tror nog de sjuka som rippats på pengar skulle kunna palla en och annan mensbild om de hade fått sin sjukpenning utbetald.

Sossarna som kom efter Göran Persson fortsätter sin vandring högerut men försvarar ändå både menskonsten och jämställdhetsmyndigheten. Men Vänsterpartiet vet att det är helt otillräckligt.

Till skillnad mot alla övriga partier i riksdagen fattar vi att vi måste ha en sjukförsäkring som funkar, löner som är rimliga och en äldreomsorg som är bra.

Ebba Busch Thor är feg som inte vågar säga som det är, att de lagt alla sina pengar på de rika gubbarna. Därför försöker hon starta bråk om mens, men den gubben köper vi inte.

Men är det så att Ebba Busch Thor har gått och omvänt sig och insett att resurserna behöver delas mer lika i samhället, så låt oss tillsammans göra något åt kvinnors låga pensioner på riktigt, låt oss ha en sjukförsäkring som folk kan lita på, låt vården funka oavsett var du bor, låt vanligt folk få det bättre och rika män få vara med och bidra lite mer.

Kort och gott – sluta mensflumma, Ebba Busch Thor, och visa oss pengarna du har förskingrat. 


Nooshi Dadgostar, vice ordförande Vänsterpartiet


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Välfärd

LÄS VIDARE

DEBATT. Nog med menskonst – en ny feminism krävs

ÄMNEN I ARTIKELN

Välfärd

Ebba Busch

Nooshi Dadgostar

Vänsterpartiet

Kristdemokraterna