ÅSIKT

Sänkta skatter för rika säkrar inte tryggheten

Replik från S om allas möjlighet till välstånd

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: JONAS EKSTRÖMER
DEBATT

REPLIK. De kriminella måste bort från gatan. De hör hemma bakom galler och inte bland våra barn.

Ett bra steg på vägen är att det är kameror uppsatta i området – vi vill göra det ännu enklare i framtiden. Ett nytt polishus står klart i Rinkeby 2019.  I det hoppas vi att vi är helt överens med Benjamin Dousa som skriver på Aftonbladet debatt 17 juli

Ja, det finns problem. De måste fram i ljuset. Det är viktigt för alla. Under året som har gått har vi träffat mödrar som fått sina barn skjutna, bara några dörrar från våra egna dörrar.

Det finns också en annan verklighet än katastrofbeskrivningarna. Rinkeby-Kista börjar gå åt rätt håll. Det behövs både hårdare och mjukare tag. 

Arbetslösheten sjunker och är lägre än på flera decennier. Kommunen satsar pengar så att personer kan utbilda sig för att få jobb på de arbetsplatser som skriker efter arbetskraft.

Det sker satsningar för både äldre och barn i Järva. Just för att när det går bra för Stockholm ska det komma alla till del. I många skolor har resultaten vänt uppåt. Äldre har fler träffpunkter. 

Verkligheten i Järva är inte svart eller vit. Debatten förtjänar att lyfta fram både det dåliga men även det bra som sker. I området finns det oerhört många engagerade människor som bidrar till att göra Järva ännu bättre.

Ett exempel är de som driver politiska frågor i civilsamhällesorganisationer. Ett annat är alla de idrottsföreningar som finns. Ett tredje är alla de som arbetar inom stadsdelsnämnden.

Den senaste månaderna har vi träffat hundratals i civilsamhället och anställda och som verkligen brinner för området. Detta lyfts sällan i de hundratals artiklar som skrivs om Järva.

Det kommer att fortsätta att krävas stora satsningar från samhället och alla engagerade i området. För att komma dit vi vill.

Det behövs mer ekonomisk stöttning till föreningar i förorterna. Hur mycket pengar kommer att finnas till trygghet om M sänker skatterna? Hur mycket pengar kommer att finnas för att fler ska kunna bli ledare i idrottslivet? 

Vi vill ha ett Stockholm som håller ihop. Vi vill bort från den segregerade staden. Det är inte bara vårt ansvar utan allas. Det måste gå före stora skattesänkningar för de rikaste. 


Anders Österberg, riksdagsledamot från Järva
Elvir Kazinic, ordförande Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här

Så här skriver du en debattartikel 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM