ÅSIKT

Granska Danielsson – onödigt med en ny kommission

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
1 av 2
DEBATT

Neeej!!!! Inte en kommission till om tsunamin. I månader utreddes regeringens agerande under tre dagar efter tsunamikatastrofen. Det framkom med all tydlighet att många misstag gjordes och Göran Persson tog om än motvilligt på sig hela skulden. Egentligen var det redan då onödigt att tillsätta en kommission men eftersom Sveriges politiker gör partipolitik av allting och populistiskt vädjar till människor i kris och spelar på död och elände fanns ingen annan utväg. Men det kostade skattebetalarna massor med pengar. Den moraliska botten nåddes när Laila Freivalds inte var välkommen på minnesstunden över offren.

Detta politiska spel kanske hade varit historia nu om det inte vore för jokern i leken: Lars Danielsson. Kanske skyddar han sin chef Göran Persson, kanske har han själv saker han vill dölja, men att tillsätta en kommission till för att granska Danielssons agerande är missbruk med skattepengar.

Jag kan erkänna att jag också är nyfiken på vad karln egentligen gjorde. Men Lars Danielsson har betalat ett högt pris för att inte säga sanningen. Han har blivit till allmänt åtlöje och degraderats i arbetet. Turerna kring Danielsson har säkert också betydelse för socialdemokraternas valförlust. Men det räcker väl att kalla honom till nya KU-förhör?

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM