ÅSIKT

Trivs du på jobbet så presterar du

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
1 av 2
DEBATT

Carolina Klüft har allt som en duktig idrottare behöver. Hon gör sina bästa prestationer i stora sammanhang. Hon ger aldrig upp. Efter att Carolina Klüft kastat sitt längsta kast i spjut fick hon en sträckning i magen. Sverige höll andan. Efter en stund kom meddelandet att hon trots allt springer i det avslutande 800-metersloppet. Carro konstaterade själv; ” Jag lät inte magen påverka mig”.

Självklart är det så. När hon är i form, har roligt, slår rekord och kan ta guld – vad är då en liten sträckning – ingenting.

Vem är hon superkvinnan? Hur kan hon vara så bra?

Jag har bara ett svar – hon har roligt, hon trivs och utvecklas och inte minst får uppskattning för det hon gör. Då är det lätt att blunda för smärta!

Carolina Klüft borde ge dig en tankeställare Sven-Otto Littorin! Trivs man på jobbet då presterar man också bra resultat. Med andra ord arbetsmiljön är A och O för utveckling.

När regeringen nu utformar sin arbetsmiljöpolitik borde Carolina Klüft vara förebilden. Ge människor arbetslust och bra villkor så fixar de både medaljer och tillväxt.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM