ÅSIKT

SD:s politik ett hot mot jämställdheten

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Slutreplik från Åsa Regnér om jämställdhetsfrågor

Foto: REGERINGEN

SLUTREPLIK. SD:s svar på min artikel om fröken Frimans krig är förvånansvärt passivt och försvarar än mindre förklarar, deras egna förslag. 

Vad kan de annat göra – det visar på det omöjliga i att påstå sig stå för progressiva värden och jämställdhet, samtidigt som de för en djupt konservativ och gammaldags politik.

SD:s politik talar för sig själv och utgör ett definitivt hot mot den nivå av jämställdhet som vi har uppnått i det svenska samhället. Detta genom mycket hårt arbete från enskilda feminister, politiker, partier och inte minst kvinnorörelsen.

Rösträttskvinnornas kamp som visas i "Fröken Frimans krig" har inte varit förgäves!  Jag upprepar: SD vill ha kvar vårdnadsbidraget, är emot en tredje vikt månad i föräldraförsäkringen och vill försämra kvinnors aborträtt, frågor som alla har stor betydelse för ett jämställt samhälle.

Det SD dessutom är emot är särbeskattning. I Sverige slopades sambeskattningen 1971 och betraktas av många nationella och internationella bedömare som en av de viktigaste faktorerna för att Sverige kan räkna sig till ett av de mest jämställda länderna i världen.

Detta vill SD ändra på!

Åsa Regnér

Barn-, äldre- och jämställdhetsminister (S)