ÅSIKT

Vi har ärvt problemen av er, moderater

Replik från S i Tensta om segregation

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Medborgarna röstade på S för att de ser att vi finns där de bor, i glädje och i svårare tider, skriver Mohamed Nuur
DEBATT

REPLIK. Varför tar du inte upp ansvaret som Moderaterna hade mellan 2006-2014?

Du är medlem i ett parti som vill ge mer inflytande till Sverigedemokraterna och du pratar om att nyanlända möts av en ständig ”motvind”. De kommer att drabbas av en storm när ni ger mer inflytande till SD.

Miljonprogrammet byggdes inte för nyanlända eller invandrare utan för människor som inte kunde bo kvar i innerstan på grund av bostadsbrist. Utbildningen var suverän under Göran Persson tid när Socialdemokraterna styrde, Ross Tensta gymnasium var känt utanför Sveriges gränser för sina goda resultat.

Även eleverna på grundskolan Gullingeskolan, där jag själv gick, hade bra betyg – men när Alliansen tog över fick lärarna mindre tid för eleverna. 

Du pratar om att Socialdemokraterna bjuder på rosor och bullar för at köpa röster. Det är lågt att dumförklara medborgarna på det viset, skulle bullar och rosor avgöra hur de röstar? 

Medborgarna röstade på S för att de ser att vi finns där de bor, i glädje och i svårare tider. Moderaterna kommer när det är val, ni är sist på plats med ert tält och det första partiet som lämnar.

Var var ni när hela förorten arrangerade demonstrationen mot våldet? Eller när en manifestation hölls för en läkare som blev påkörd av en moped? I stället föreslår ni vattenkanoner som om det skulle vara lösningen. Åtta år är lång tid, om ni hade byggt lika snabbt som vi gör nu och om ni hade satsat på förorterna som vi gör nu så skulle vi inte stå där vi står i dag.

Ni har skapat problemet och vi har ärvt symptomen. 

Med dagens regering lämnar två personer bidragsberoende varje dag och vi bygger lika mycket så som vi gjorde 1970. 

Hemligheten ligger inte godiset eller rosorna som delas ut – hemligheten är att vara närvarande. Det är precis som i skolan, är man frånvarande får man underkänt.


Mohamed Nuur, ordförande för Tensta socialdemokrater


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM