Debatt

Miljöpartiet inte villiga att stå upp för skogen

Slutreplik från Jessica Polfjärd om den svenska skogen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

När inte Miljöpartiet och resten av regeringen är villiga att stå upp för den svenska skogen så kommer Moderaterna att göra det. Inte bara med tomma löften, utan med konkret handling. Slutreplik från Jessica Polfjärd.
När inte Miljöpartiet och resten av regeringen är villiga att stå upp för den svenska skogen så kommer Moderaterna att göra det. Inte bara med tomma löften, utan med konkret handling. Slutreplik från Jessica Polfjärd.

DEBATT

SLUTREPLIK. Miljöpartiets Pär Holmgren och Maria Gardfjell lyfter fram att den svenska skogen fyller flera viktiga funktioner och att den måste värnas. Varför driver de då en politik som innebär den raka motsatsen? 

Om svensk skogspolitik på riktigt ska vara förenlig med både klimatmålen, miljömålen och den ekonomiska tillväxten så måste den också stå upp för ett hållbart och aktivt skogsbruk. Tyvärr har Miljöpartiet med all önskvärd tydlighet visat att det inte är en politik som de är intresserade av.

Moderaterna kan aldrig acceptera ett förslag som vill omdefiniera biomassa på ett sätt som går emot det existerande regelverket för europeiskt klimatarbete och går stick i stäv med den svenska klimatagendan. Därför var det självklart för oss att rösta nej.

Miljöpartiets beslut att ändra sin röst, från att vara för till att avstå, väcker däremot fler frågor än vad det ger svar.

Pär Holmgren och Maria Gardfjell lyckas heller inte svara på varför deras parti inte agerade i arbetet med EU:s nya ramverk för hållbara investeringar, eller varför den svenska regeringen valde att inte skriva under det brev som tio andra europeiska regeringar skickade till EU:s ministerråd i mars för att påtala vikten av den nationella självbestämmanderätten i skogsfrågor.

När inte Miljöpartiet och resten av regeringen är villiga att stå upp för den svenska skogen så kommer Moderaterna att göra det. Inte bara med tomma löften, utan med konkret handling.


Jessica Polfjärd, Europaparlamentariker (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Klimatförändringarna

LÄS VIDARE

DEBATT MP är ett hot mot det svenska skogsbruket

ÄMNEN I ARTIKELN

Klimatförändringarna

Moderaterna

Skogsindustri

Pär Holmgren

Jessica Polfjärd

Hållbarhet

Miljöpartiet