Debatt

Desperat försök från KD att flytta fokus

Replik från Tankesmedjan Tiden om smutskastning från S

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Dessa osakliga påhopp är ett uppenbart och desperat försök att vrida fokus från Kristdemokraternas sjunkande opinionssiffror och partiledarens rättsprocesser. Replik från Maria Arkeby och Daniel Färm.
Dessa osakliga påhopp är ett uppenbart och desperat försök att vrida fokus från Kristdemokraternas sjunkande opinionssiffror och partiledarens rättsprocesser. Replik från Maria Arkeby och Daniel Färm.

DEBATT

REPLIK. Kristdemokraternas partisekreterare Peter Kullgren är löjeväckande när han ondgör sig över påstådd ”smutskastning” och säger sig vilja prata politik i stället:

Kristdemokraterna vräkte samtidigt själva ur sig djupt felaktiga och nedsättande påståenden om näthat från ”socialdemokratiska trollfabriker” riktade mot AiP Media och Tankesmedjan Tiden. Det är oseriöst och urholkar fullständigt begreppen.

Tankesmedjan Tiden bedriver seriöst utredningsarbete och saklig – men gärna spetsig – opinionsbildning för ett mer jämlikt samhälle. Via seminarier, tidskriften Tiden och via digitala kanaler. Alltid med tydlig avsändare.

Nyhetstidningen Aktuellt i Politiken har sedan 1953 speglat svensk politik utifrån en socialdemokratisk horisont och granskat högern och dess politiska förslag. Det fortsätter vi att göra än i dag – helt öppet och transparent – också via nya kanaler och med nya uttryckssätt. Det är varken näthat, trollfabrik eller smutskastning.

Dessa osakliga påhopp är ett uppenbart och desperat försök att vrida fokus från Kristdemokraternas sjunkande opinionssiffror och partiledarens rättsprocesser.

Men det är inte Tiden eller AiP som har försatt partiet i denna svåra situation. Det har Kristdemokraterna och dess partiledare gjort själva.

En närmare granskning av de exempel som Kristdemokraterna anser vara ”näthat” visar på hur osaklig kritiken är:

  • ”Ebbatera” är ett politiskt ”nyord” som myntades av Johanna Marseille – inte AiP. Det betyder ”att anklaga andra för att ha skapat just de missförhållanden som du själv eller ditt parti har skapat”. Det är just vad AiP:s journalistiska granskning av Kristdemokraternas partiledares retorik träffande visade att hon ofta gör.
  • ”Tvivelaktiga”. Tiden påtalade att KD:s feminism – liksom partiledarens husaffärer – är ”tvivelaktiga”. Det är sannolikt ett av de mer försiktiga sätten att beskriva båda.

Det finns bara ett ord för att beskriva Kristdemokraternas härdsmälta i denna fråga: Trams!


Maria Arkeby, t f chef Tankesmedjan Tiden
Daniel Färm, vd och politisk redaktör AiP Media


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Peter Kullgren

LÄS VIDARE

DEBATT S gör som Trump – kastar skit på andra

ÄMNEN I ARTIKELN

Peter Kullgren

Kristdemokraterna