Först svek ni Alliansen – nu börjar du ljuga

Sara Skyttedal: Fredrick Federleys drapa mot KD är oärlig och desperat

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Centerpartiet har drabbats av valfeber och dess toppnamn i valet till Europaparlamentet har passerat alla gränser för anständighet, skriver Sara Skyttedal.
Centerpartiet har drabbats av valfeber och dess toppnamn i valet till Europaparlamentet har passerat alla gränser för anständighet, skriver Sara Skyttedal.

REPLIK. Centerpartiet har drabbats av valfeber och dess toppnamn i valet till Europaparlamentet har passerat alla gränser för anständighet. Någon annan slutsats kan man inte dra efter att ha läst Fredrick Federleys drapa här i Aftonbladet.

I sin artikel hävdar Federley att KD ”tvekar mellan liberala värderingar och diktaturfasoner”. Vi klumpas ihop med allt från antisemitism till mord på journalister. Det hela är grovt, oärligt och desperat.

Inför EU-valet verkar Centerpartiets strategi vara att kopiera höstens riksdagsvalskampanj. Positionering och spel står i centrum. Detta blir dock ett fullkomligt hyckleri i Europaparlamentsvalet eftersom Centerpartiet själva samarbetar med populistiska partier.

Federley sluter regelbundet överenskommelser med Sverigedemokraternas partigrupp. Så fungerar arbetet i Europaparlamentet. Tänker Federley isolera sig från framtida förhandlingar? Det är i så fall ett viktigt besked.

Lars Adaktusson har genom sitt arbete i Europaparlamentet haft ett tydligt fokus på just mänskliga rättigheter. Detta vet Federley. Han kan också känna sig trygg i att vi kristdemokrater även nästa mandatperioder kommer ägna tid och kraft åt dessa frågor, inte minst rörandet stödet till de kristna minoriteterna i mellanöstern.

Vi strider dagligen mot antisemitism, nu senast mot de antisemitiska ramsor som sjöngs i Malmö av Centerpartiets socialdemokratiska partners. Vi står upp för Israels rätt att existera.

Jämför det med Fredrick Federleys parti som lät Margot Wallström sitta kvar som utrikesminister – utan att ställa ett enda utrikespolitiskt krav.

Bristen på stringens märks även synen på EU i stort. Federleys och Centerpartiets tidigare kritik mot ökad överstatlighet har bytts ut mot ett okritiskt omfamnande av Macron och hans superstatsambitioner. Den som värnar EU-samarbetet måste klara av hålla distansen mot såväl populism som superstatsfederalism.

Här har vi kanske olika ingångar. Men jag skulle aldrig ifrågasätta Federleys demokratiska ådra. Det är bedrövligt att Centerpartiet, sedan de svek Alliansen och de borgerliga väljarna, nu även väljer lögnen och gyttjan som sina främsta politiska vapen.


Sara Skyttedal, förstanamn för Kristdemokraterna i Europaparlamentsvalet (KD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här:

Publisert:

LÄS VIDARE