Logiken brister när SD ska locka S-väljare

Slutreplik från M i Karlstad om regeringens nya utjämningssystem

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I kampen om väljarna så försöker SD förklara hur dålig regeringen är samtidigt som de stödjer den, skriver Per-Samuel Nisser och Alexander Torin.
I kampen om väljarna så försöker SD förklara hur dålig regeringen är samtidigt som de stödjer den, skriver Per-Samuel Nisser och Alexander Torin.

SLUTREPLIK. Sverigedemokraterna bortser helt från att det nya kommunala utjämningssystemet ställer kommunerna mot varandra. Samtidigt kritiserar de Socialdemokraternas styre men väljer ändå att stödja dem. Logiken går inte ihop.

Karlstad beskrivs ofta som en motor i Värmland. Vi växer kraftigt och det ställer krav på fler skolor, äldreboenden och liknande kommunal service. Tyvärr möter vi hot mot vår ekonomi.

Socialdemokraternas förslag till nytt kommunalt utjämningssystem kommer innebära att cirka 50 miljoner kronor tas från oss Karlstadsbor.

Det betyder att vi kommer tvingas dra ner på samma välfärd som Sverigedemokraterna säger sig värna genom att stödja Socialdemokraterna i frågan. Drabbade blir främst våra unga och äldre som är i störst behov av kommunens omsorg. 

Vi förstår att Sverigedemokraterna försöker attrahera fler S-väljare genom att gå fram med Socialdemokraternas förslag. Men ni bortser från att det finns andra alternativ.

Varför inte ställa Stefan Löfven mot väggen och se till att staten stödjer alla kommuner i hela landet?

I stället rör Sverigedemokraterna till det för sig själva och ställer kommuner mot varandra. Detta oavsett hur många generella bidrag Sverigedemokraternas budgetförslag innehåller. För det är ju Stefan Löfvens budget som styr, även om det är bra att fler sluter upp kring frågan gällande mer pengar till kommunerna, vilket Moderaterna driver.

I kampen om väljarna så försöker Sverigedemokraterna förklara hur dålig regeringen är samtidigt som de stödjer den. Ingen kan ta er regeringskritik på allvar när ni ger Stefan Löfven fri lejd. Oscar Sjöstedt och värmländske Runar Filper, fundera en gång till på vad som är bäst för Värmlands alla kommuner.


Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande Karlstad (M)
Alexander Torin, kommunalråd Karlstad (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en slutreplik. Läs hela debatten här

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

LÄS VIDARE