Använd väskan, Mona!

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Läsarna gör tummen upp för Mona Sahlins hallonröda dyrgrip

Mona Sahlins exklusiva Louis Vuitton-väska har väckt het debatt bland Aftonbladets läsare.

”Självklart ska Mona Sahlin få unna sig fina märkesväskor”.

Bilden på Mona Sahlin med lyxväskan som väckt debatt.
Bilden på Mona Sahlin med lyxväskan som väckt debatt.

Det är klart att Mona ska ha en fin väska! Det tycker i alla fall majoriteten av Aftonbladetläsarna.

– Hon jobbar ju och tjänar egna pengar, skall hon inte få ha en väska som hon trivs med. Och har hon fått den i present så är det ju bara att tacka, jag skulle också vilja ha en sådan, skriver signaturen Surtant och får medhåll av flera.

”Heja Mona!”

– Mona, använd väskan! hejar en annan läsare.

Många tycker att 6 000 kronor för en märkesväska är en rimlig prislapp och något många kvinnor med betydligt lägre inkomst än Mona Sahlin väljer att lägga sina pengar på.

– Jag tjänar mindre än Mona och har två märkesväskor, skriver en kvinna och får medhåll av läsaren Global citizen:

– Varför skall hon ligga under för jantelagen och gå klädd i säck och aska? Hennes partikollega i Danmark partiordföranden Helle Thorning-Schmidt är ett bra exempel på att man kan ha ett urstarkt engagemang och socialt patos men ändå vara kvinnlig och se bra ut. Heja Mona!

Andra tycker Monas exklusiva väskval är klantigt rent pr-mässigt och sticker i ögonen på de socialdemokratiska väljarna:

– Leva som man lär? Det är ganska smaklöst av Mona Sahlin. Hon säger sig representera en viss väljargrupp vilka inte lär identifiera sig med konsumtion av lyxvaror á la Louis Vuitton, skriver en läsare och får medhåll av signaturen Odenboo:

Förstår inte problemet

– Privat kan hon ha den här väskan, men i arbetslivet är den högst opassande. Till skillnad från kungahuset representerar hon sitt parti som i sin tur vals utav folket. Frågan hon ska ställa sig är vem vill hennes parti känna samhörighet med? Det finns bara en kommentar – mycket dåligt val Mona!

Barbro Hedvall, journalist och pr-konsult som skrivit boken ”Stil och politik”, håller helt med Aftonbladets läsare om att Mona ska vara glad för sin väska och bära den ofta.

– Jag förstår inte problemet, den verkar vara snygg och röd. Det hade varit en helt annan sak om Mona Sahlin som Michail Gorbatjov ställt upp i en annons för Louis Vuitton. Att hon får en vacker och säkert önskad väska i födelsedagspresent är väl bara väldigt trevligt.

Barbro Hedvall säger att hon aldrig förstått debatten om kvinnors väskor. ”Det är ingen som bråkar med karlar som har dyra klockor eller att människor lägger pengar på dyra tavlor”. Hon tycker heller inte att S-ledarens Louis Vuitton ska ses som lyxväska:

6 000 kronor – knappast lyx

– Nej, det är ju löjligt! Det är väl ingen lyxväska? Hade den kostat 60 000 eller 600 000 kronor hade vi kunnat tala om lyx. Det är en väska av god kvalitet som hon säkert kommer ha användning för i många år.

Kan väskan vara en politisk pr-miss?

– Jag tyckte det var konstigare att hon åkte med Bindefeldt på någon underlig födelsedagsresa till Mallorca. Att kvinnor har kläder och accessoarer av god kvalitet tycker jag är rätt.

Publisert: