Skona naturen från människan

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I dag tänker jag vara pessimistisk! Jag tror inte det finns något hopp för mänskligheten, vi är helt enkelt för giriga.

Vi snackar så fint om miljö och demokrati men det är bara tomma ord om vi inte tjänar pengar på det. En av mina största besvikelser var när nyheten kom ut att sökmotorn Google gick med på kraven från Kinas ledning att censurera sajten bara för att få tillgång till marknaden.

Givetvis handlade det om stora inkomster. Därför var det okej att tumma på demokratin och glömma bort allt som tidigare sagt som nätets betydelse för den enskilda människans möjligheter att göra sin röst hörd.

Häromdagen kom nyheten om att de arktiska staternas utrikesministrar var på Grönland för ett möte för att försöka komma överens om den fortsatta exploateringen av nordpolen. När isarna smälter vill alla länder få så mycket land som möjligt för att komma åt naturresurserna och särskilt oljan.

Nu finns det möjlighet att tjäna stora pengar. Så leve klimatförändringarna! Isbjörnen dör ut men vi tjänar pengar.

En slutsats är given. Människan är det största rovdjuret och det största hotet mot naturen. Det vore kanske bäst för jordens överlevnad om människan inte ens fick vistas i naturen. Att vi fick leva i en egen värld och med teknikens hjälp producera allt vi behöver.

Lotta Gröning

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN