Debatt

Febrig valretorik och fel i sak, Hultqvist

Replik från Moderaterna om arbetsrätten

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Varför Hultqvist valt att sätta sitt namn under en så illa underbyggd artikel är oklart. Däremot vore det rimligt med besked om försvarspolitiken, skriver Hans Wallmark.
Varför Hultqvist valt att sätta sitt namn under en så illa underbyggd artikel är oklart. Däremot vore det rimligt med besked om försvarspolitiken, skriver Hans Wallmark.

DEBATT

REPLIK. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) har skrivit en debattartikel om Moderaternas arbetsmarknadspolitik. Den sakliga framtoning som har gjort att Hultqvist vunnit respekt verkar nu ett halvår före valet vara bortblåst. Artikeln präglas av febrig valretorik och felaktigheter i sak. 

Försvarsministern vet att Moderaterna inte har några förslag på att avskaffa lagen om anställningsskydd. Moderaterna vill att kompetens ska väga tyngre i turordningsreglerna samtidigt som möjligheterna till yrkesväxling och kompetensutveckling förbättras.

Det är helt i linje med vad parterna förhandlat om tidigare och vi vill utforma detaljerna i förslaget tillsammans med parterna.

Varför Hultqvist valt att sätta sitt namn under en så illa underbyggd artikel är oklart. Däremot vore det rimligt med besked om försvarspolitiken.

Flera tunga underlag, som till exempel Försvarsmaktens budgetunderlag, pekar på att försvaret behöver mer resurser på både kort och lång sikt. Hur mycket pengar vill regeringen satsa på försvaret?

Ett svenskt Natomedlemskap, med solidariska försvarsgarantier och gemensam planering, är det enda försvarssamarbetet som på allvar skulle stärka Sveriges säkerhet. Varför vill inte Hultqvist överväga ett medlemskap i Nato?

Det finns tillräckligt med utmaningar och seriösa diskussioner inom försvarspolitiken som kräver ett antal svar. Dom borde försvarsministern lägga tid och kraft på att besvara i stället för att komma med ogrundad valretorik. 


Hans Wallmark, försvarspolitisk talesperson (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Valet 2018

LÄS VIDARE

DEBATT. Moderaternas plan för Las luktar Sovjet

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2018

Moderaterna

Hans Wallmark

Peter Hultqvist

Nato

Försvarspolitik