Kristersson driver en hatkampanj mot MP

Miljöpartiet: Han vet att han ljuger – men struntar i det

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Kristerssons enda väg till makten är att trycka ut MP ur riksdagen. Men hur många tusenlappar högern än öser in i diverse hatkampanjer är det uppenbart att Kristersson missat en avgörande biologilektion: maskrosor är svåra att göra sig av med, skriver Katrin Wissing och Janine Alm Ericson.
Kristerssons enda väg till makten är att trycka ut MP ur riksdagen. Men hur många tusenlappar högern än öser in i diverse hatkampanjer är det uppenbart att Kristersson missat en avgörande biologilektion: maskrosor är svåra att göra sig av med, skriver Katrin Wissing och Janine Alm Ericson.

DEBATT. Desinformation och falsk propaganda är ett vapen Putin använder.

Att Moderaterna nu tar till samma vapen är oroande och än mer oroväckande blir det när Moderaterna samtidigt öppnar för att straffa klimataktivister hårdare och begränsa miljöorganisationernas rätt att tala för naturen.

Ulf Kristerssons enda väg till statsministerposten är att trycka ut Miljöpartiet ur riksdagen för att sedan sätta sig och styra med rasisterna i baksätet.

Ju sämre utsikterna för de blåbruna blir att lägga vantarna på nycklarna till Rosenbad, desto mer desperat blir kampanjandet.

När moderatledaren i måndags talade i Almedalen slogs nya rekord i försök att blanda bort korten och bygga halmgubbar om Miljöpartiets politik.

Det är ett fult retoriskt knep som går ut på att man gör en karikatyr av motståndarens ståndpunkt och angriper den i stället för det som motdebattören egentligen står för.

Och det är exakt det Moderaterna gör: ”Det är Miljöpartiets fel att bensinpriset är så högt” eller ”elpriset är högt för att Miljöpartiet har lagt ner all kärnkraft” upprepas gång på gång på gång och blir till en påhittad sanning som inte har något att göra med verkligheten.

Så till sakfrågan: Är priserna Miljöpartiets fel? Nej. Och det är lätt att bevisa om intresset finns – prisutvecklingen ser nämligen ut på samma sätt i nästan alla europeiska länder – oberoende av gröna partier.

Ulf Kristersson vet givetvis allt det här. Men han väljer att strunta i det.

Men att skjuta budbäraren kommer inte avhjälpa problemet. Att slå ner varje seriöst klimatförslag med kärnkraft som enda motargument kommer inte rädda den här planeten.

Att i ena sekunden fördöma Putin för invasionen för att sen inte agera för att strypa inflödet till krigskassan, utan snarare öka den, kommer inte att stoppa något krig. 

Det här verkar moderatledaren inte ägna många minuter att reflektera kring. Hans svar på alla former av faktagranskande motargument verkar vara det samma: det spelar ingen roll om det inte är sant för det är för jävligt ändå.

Det är drygt två månader kvar till valet och hittills har den blåbruna valrörelsen knappast imponerat. Men en sak är säker: deras desperata kamp för att få ut Miljöpartiet ut ur riksdagen kommer inte lyckas.

Hur många tusenlappar högern än öser in i diverse hatkampanjer är det uppenbart att Kristersson missat en avgörande biologilektion: maskrosor är svåra att göra sig av med.


Katrin Wissing, partisekreterare (MP)
Janine Alm Ericson, riksdagsledamot och ekonomiskpolitisk talesperson (MP)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE