Debatt

Bli inte skraj – det är bara nya Debatt

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Lotta Gröning och Johan Hakelius: Välkommen att tycka annorlunda!

När du klickat dig in på den här sidan fick du nya Aftonbladet debatt i ansiktet. Bli inte rädd. Det ska se ut så där.

Inte särskilt välstädat. Som livet självt, ungefär.

Debatt i Sverige betyder sällan riktig debatt. Helst ska det sluta med att alla tycker likadant och att någon har fått avgå. Och de allra flesta är inte ens inbjudna. För dem är debatt en rätt tråkig åskådarsport.

Vi vill ändra det där. Strunta i att städa. Välkomna dem som vågar tycka annorlunda. Glädja oss åt oenighet, för det är ur oenigheten nya idéer kommer. Uppmuntra diskussioner om sådant som berör många.

Inte bara politik, utan sport, nöje, arbete, fritid, bil, hälsa, tv, kärlek. Inte vara rädda för att ha roligt, mitt i allvaret. Och bjuda in alla att delta. Inte bara ministrar, generaldirektörer och professorer.

Kort sagt: tanken är att Aftonbladet debatt ska vara din sida.

Men vi kan inte göra det på egen hand. Vi är bara debattledare. Därför vill vi gärna att du talar om för oss vad du tycker. Kanske genom att skriva en artikel, en lista eller en insändare. Eller genom att vara med och beställa artiklar av olika makthavare genom Läsarnas val. Eller genom att delta i chattar och diskussioner på Aftonbladet.se. Eller, om du känner dig lite osäker på hur du ska skriva en artikel, ta hjälp av vår skrivarservice.

Politiker och direktörer har PR-konsulter. Varför ska inte du ha det?

Allt det där, och mycket annat, kommer du att kunna göra på Aftonbladet debatt. Du kommer inte att hålla med om allt som står på sidan. Gjorde du det vore det ingen debatt. Du kommer garanterat att bli arg ibland. För så är det i riktig debatt.

Vill du vara med kan Aftonbladet debatt bli ungefär som en lyckad fest. Ett ställe där man träffar nya människor och gamla bekanta, blir oense och försonas, skrattar och läser lusen av dem som förtjänar det.

Vore Aftonbladet debatt din granne skulle han nog bli vräkt. Men i väntan på det är det ingen idé att försöka sova. Knacka på, dansa och ta en drink med resten av gänget istället.

Det här hittar du på nya Debatt

Ställ Anders Gerdin mot väggen i Hörru Anders.

Lotta Gröning , Johan Hakelius

Publisert: