ÅSIKT

Bemöt Marcus i sakfrågan i stället

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Replik från Martin Blecher om Itamar Marcus besök

Foto: Martin Blecher.

REPLIK. Jag anser kulturskribenten Mohamed Omar bitvis är briljant. Han skriver med en sylvass penna och får en alltid till djup eftertanke. Så har det inte alltid varit. Han har blivit kallad både det ena och det andra.

Jag hade kunnat stå i dag och vägra ta del av det Mohamed Omar skriver med hänvisning till att är man en gång en islamist så förblir man islamist och att man inte kan lära gamla hundar att sitta.

Men då hade det varit jag som hade fått stå med neddragna byxor och lång näsa. Och det hade också varit jag som inte fått ta del av ett viktigt inslag i den intellektuella debatten om islam.

Jag var en av de åhörare som hade nöjet att ta del av Itamar Marcus föreläsning i söndags om hur svenska skattemedel går till uppvigling och hat i de palestinska områdena.

Itamar Marcus ställde den högst berättigade frågan huruvida svenska skattebetalare kände till vad deras pengar gick till.

Det var tur att frågan var retorisk för annars hade jag inte vetat vad jag skulle svarat om frågan kom till mig.

Hans Linde lyckas med intellektuell argumentsvridning att komma ifrån sakfrågan genom att precis som man dömde Mohamed Omar, för något som varit, göra detsamma med Itamar Marcus som lämnade den organisation som Linde nämner för ett tiotals år sedan.

Bättre hade varit om Linde varit på plats och lyssnat på Itamar Marcus i söndags och fått frågan jag inte kunde svara på: Hur ställer sig svenska skattebetalare att deras pengar finansierar rasism och våld av palestinska barn?

Martin Blecher

Skriver om de svensk-israeliska relationerna

Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM

Debatt