ÅSIKT

Tur för Bildt att han inte var en staty

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Grattis Bild(t)! Nu tillhör du verkligt stora och kan skrivas in i historien med andra politiker som blivit retuscherade på bild. Du hamnar visserligen bland idel kommunister och det sällskapet är kanske inte det allra roligaste för en man med din grundsyn.

Men erkänn att det ändå måste vara lite häftigt att du liksom den ryske revolutionsmakaren Trotskij retuscherades bort. Stalin gjorde det för att han ville skriva om historien och det ville väl i viss mån också Lundin Petroleums styrelse. Det behövdes en ny gruppbild till bolagets hemsida sedan du lämnat styrelsen.

Erkänn – visst hade det varit bra om du sluppit din tidigare historia som styrelsedamot i Lundin Oli nu när du blivit utrikesminister. Sudan och Eritrea är inga roliga länder att göra affärer i för en utrikesminister.

Jag kan hålla med om att bildretuscheringen som nu valsar runt i media har blivit en höna av en fjäder. Men visst underhållningsvärde har ändå hela historien.

Du har tur att Lundin Oil inte lät göra staty av dig. Då kanske du hade blivit nedriven på samma brutala sätt som Saddam Hussein.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM