ÅSIKT

Vill inte se ormar

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Måste ni verkligen publicera bilder på ormar i tidningen, bara för att ni skriver om dem i texten?

Jag har total fobi för ormar, och jag vet att jag inte är ensam. Därför blir er tidning lite av ett minfält, där man får akta sig för vilka nyheter man läser. Många nyheter går helt enkelt inte att läsa, eftersom de blivit kompletterade med en ”ormbild”. Ibland kan man gissa sig till av rubriken att det kan finnas en ormbild, och då öppnar man inte den länken. Men annars kan ju bilden ligga på förstasidan och då kan du inte undvika den, utan får genast obehag.

Svar: Det skulle bli nästan omöjligt att göra en tidning om vi skulle ta hänsyn till alla som har någon form av fobi. Din önskan skulle lika väl ha kunnat framföras av personer med t ex råttfobi, fotfobi eller flygfobi.

Många vill bara köpa bilagorna

Som kassör kan det vara ganska irriterande när kunder endast vill köpa era bilagor, då vi endast säljer bilaga ihop med tidningen eftersom ni vill ha det så. Borde inte bilagorna gå att köpa separat, vad är anledningen?

Svar: Kvällstidningarnas bilagor är ett komplement till huvudtidningen som man kan välja till. Priset är lågt satt, (5 kr) och täcker inte alls kostnaderna om de inte säljs tillsammans med huvudtidningen.

Nätpirater inga ondingar

Varför envisas ni med att kalla diverse internetbedragare och olika typer av grova hackers för ”nätpirater”? Det buntar samman grova brottslingar med de miljontals fildelare som finns i Sverige, som benämningen pirater från början var till för. Du kan nog hålla med om att det inte är samma sak att lura till sig kontouppgifter eller bryta sig in på något företags datorsystem som att ladda hem en film och dela med sig av den. Visserligen är det också olagligt nu, men snälla, sluta missbruka benämningen ”nätpirater”.

Svar: Visst är det skillnad på brott och brott. Men som du själv påpekar så är även fildelning olagligt. Men självaste statsministern sa i tv att han anser att lagen om fildelning bör ses över.

Medborgarrätt – en mobiltelefon?

Jag försökte registrera mig för att skriva ett inlägg i Forum, men fick följande svar: ”För att kunna bli medlem måste du registrera dig. För det behöver du en mobiltelefon. Vi kräver registrering via sms för att kunna identifiera dig.” Jag har ingen mobiltelefon. Det är skam, det är en fläck på Aftonbladets banér, att medborgarrätt heter mobiltelefon.

Svar: Skälet är helt enkelt att förhindra att anonyma personer går in och skriver rasistiska eller förnedrande inlägg.