Debatt

Feminister – håll er borta från våra familjeliv!

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Slutreplik från Elise Claeson om jämställdhet

”Pappamånader, jämställdhetsbonus och kvoterad föräldra­ledighet är politik för män som vill ha ett liv”, skrev jag i min ­artikel om det feministiska ­Sverige som i det tysta håller på att bli ett drömland – för män (AB 10/10). Vi borde prata mer om varför medellivslängden för män ökar mer än medellivs­längden för kvinnor, tyckte jag.

Sverige säljs ju med jämställdhet, men vi visar hellre upp coola pappalediga män med barn­vagnar än stressade småbarnsmammor med bettskenor.

Naturligtvis blev landets elitfeminister provocerade. Va, ­skulle vi ha gynnat patriarkatet?

Vänsterfeministen Schyman tror att politiken är kvinnornas räddning – hon vill kvotera föräldra­försäkringen och säger som vänstern alltid har sagt: Du har inte förstått, du lider av ett falskt medvetande.

Liberalfeministen Magnusson tror att marknaden  är kvinnornas räddning: Rut-avdraget ”möjliggör för oss att i stor skala professionalisera de återstående traditionellt kvinnliga hemmasysslorna”. Anställ en Rut-mamma!

Båda har blivit paternalister som vill styra våra familjeliv. Men politikerna lyssnar allt mindre på feminismens besserwissrar.

Vid FP:s landsmöte röstades partistyrelsens förslag om fler pappamånader ner. M:s partistämma  strök skrivningar i idéprogrammet om ”jämn fördelning av oavlönat hushållsarbete”. Sajten familjeliv.se ropar: nästan hälften av medlemsmammorna vill bli hemmafruar. De tror inte på 50/50-jämställdhet i hemmet.

Politiker och feminister, lyssna på mammorna! Ut ur våra hem och familjeliv!

Elise Claeson

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt