ÅSIKT

Fler poliser ska arbeta på lokal nivå

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Replik från polisen om oron i Sollentuna

REPLIK. Polisen genomför nu den största förvaltningsreformen i modern tid. Ett syfte med reformen är att komma närmare medborgarna, men samtidigt driva verksamheten mer effektivt. Vi måste då ställa oss frågan om ett poliskontor med få besökare är bättre för medborgarna i Sollentuna än en uppsökande verksamhet på fältet.

Vi har ställt frågan till Sollentuna kommun om hur de ser på vårt resonemang och har nu även via Aftonbladet tagit del av svaret.

Polisområde nord är ett brottsutsatt område vars resurser måste prioriteras. Från polishuset på Tingsvägen styrs hela polisområdet som omfattar de tidigare distrikten Roslagen, Norrort och Västerort. I området bor cirka 860 000 invånare. Polisreformen syftar till att fler polisanställda ska arbeta i lokalpolisområden. Det gäller även i Sollentuna.

Händelserna kring Malmvägen under sommaren skapade stor oro och vi satte under den perioden in extra resurser från hela regionen för såväl trygghetsskapande som utredande åtgärder. Områdets problematik är ett av Sollentuna lokalpolisområdes huvuduppdrag.

Före årsskiftet ska vi tillsammans med Sollentuna kommun lägga fast de medborgarlöften som vi gemensamt ska utlova våra medborgare. Vi upplever att arbetet med medborgarlöften har varit transparent med en bred samsyn mellan polismyndigheten och Sollentuna kommun.

Jag kommer inom kort att bjuda in till ett möte för att fortsätta dialogen om hur vi kan utveckla verksamheten och hur vi tillsammans kan öka tryggheten och minska brottsligheten i Sollentuna kommun.

Fredrik Bratt, polisområdeschef

Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM