ÅSIKT

Ibland blir det konstiga ordvändningar i våra rubriker

Glöm inte Tjetjenien

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Belys problemet Tjetjenien MERA. Putin har i flera år nu försökt med etnisk rensning och världssamfundet är tyst. STOPPA TERRORN MOT TJETJENIEN.

Rashed Assali

Svar: Konflikten mellan Ryssland och Tjetjenien är absolut värd mer utrymme i svenska medier. Det gäller också Aftonbladets rapportering. Nu uppmärksammas frågan mest när någon dramatisk terrorattack genomförs.

Hur dålig svenska får man skriva?

Jag har två frågor:

1) Muskelstjärnor – är det biceps vi pratar om här? Bystdrottning – titeln tillfaller ju olika kvinnor mest varje dag. Abdikerar de om vartannat eller? Nätpedofil – kanske han fångar barn med nät? Röstkaos – ja, visst är det jobbigt när folk pratar i munnen på varandra, men det var röstningskaos som avsågs.

Dessa gräsliga hopskrivningar fann jag under fem minuters sökande på er hemsida. Jag överdriver naturligtvis min vilja att missuppfatta orden, men hur dålig svenska får man publicera som dagstidning?

2) ”Britney visade bröstet i gungan”, ”Courteney Cox snoppade av Pitt”, ”Liv Tyler beroende av väskor”.

Hör inte denna typen av nyheter hemma i skvallerpressen istället för hos er? Hur försvarar du dylika artiklar?

Fredrik Zingmark

Svar: Håller med dig om att det ibland blir konstiga ordvändningar i våra rubriker. Jag tycker röstkaos är ett bra exempel på det. Däremot tror jag att ”bystdrottning” är ett vedertaget begrepp som de flesta begriper.

Vad beträffar kändisnyheter så hör de absolut hemma på våra nöjessidor. Du ska veta att många människor är intresserade av kända popstjärnor och andra artister.

Belys borgarnas missar vid makten

Är det inte Aftonbladets uppgift att informera, eller har alla glömt vad som hände de två senaste gångerna borgarna regerade? Jag är livrädd för en ny borgelig regering. Har varit sjuk de sex senaste åren, det är knappt att man klarar sig nu, så hur blir det om det blir regeringsskifte? Inte bättre i alla fall. Snälla låt inte folk glömma hur det var senast.

Rune Norberg

Svar: Aftonbladets uppgift är att så sant och sakligt som möjligt informera läsarna om de olika partiernas program. Sen är det upp till dig och alla andra röstberättigade att välja, det är det som kallas demokrati.

En veckotidning för sportfantaster

Aftonbladet är unikt i svensk dagspress när det gäller sportbevakning.

Sportbilagan varje dag är kanon och även er sporttidning.

Men man måste köpa hela tidningen för att få Sportbilagan.

Om vi minns bakåt i tiden så fanns ju

till exempel Idrottsbladet, Rekordmagasinet och All Sport.

Min fundering är om ni på AB har undersökt om det går att få ekonomi i en ny sporttidning som kommer 1 gång i veckan (som Idrottsbladet). Med tanke på det enorma sportutbud och sportintresse som finns i dag så är det min uppfattning att det bör gå.

Det finns ju inte enda riktig ”veckotidning” i dag för sportintresserade.

PO Dahl

Svar: Precis som du själv skriver är sportutbudet i dag enormt. Det går till exempel att se fotboll på de svenska kanalerna varenda dag i veckan. Det är därför vi ger dig en sporttidning varje dag i veckan, inte bara en gång som på Idrottsbladets tid. Och för de mer djuplodande reportagen finns månadstidningen ”S” som du säkert också har stor glädje av.