Det är ni som ger våra unga klimatångest, SD

Replik från C om klimatomställningen och ansvar

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

SD vill skjuta klimatomställningen på framtiden. Det partiet inte förstår är att det är det som ger våra barn ångest. Att känna att politiker inte tar problemet på allvar. Replik från Rickard Nordin, Centerpartiet.
SD vill skjuta klimatomställningen på framtiden. Det partiet inte förstår är att det är det som ger våra barn ångest. Att känna att politiker inte tar problemet på allvar. Replik från Rickard Nordin, Centerpartiet.

REPLIK. Det är välkommet att Sverigedemokraterna nu insett att klimatbistånd är en viktig del av omställningen.

Värre är att de, med en mycket oklar logik, vill skjuta omställningen på framtiden, samtidigt som de är oroade för att våra barn har klimatångest. Sanningen är ju den att det är partier som Sverigedemokraterna som lägger ansvaret på klimatomställningen på våra barns axlar genom otillräckliga åtgärder här och nu.

Det är därmed Sverigedemokraterna som bär skulden för oron.

Att Sverigedemokraterna vill måla allt i svart, eller brunt, är ingen nyhet. Frågan är varför.

Klimatfrågan är vår tids stora utmaning, men den är också en enorm möjlighet. Det märks varje gång Centerpartiet pratar om den.

Genom satsningar på biodrivmedel, batterifabriker och biogas skapas tiotusentals jobb runt om i hela landet. Med fler elbilar blir luftkvaliteten bättre, vilket gör att färre dör i förtid.

Med mer inhemsk produktion minskar sårbarheten och beroendet från skurkstater som Ryssland. Samtidigt som utsläppen minskar.

Allt detta vill Sverigedemokraterna bromsa eller stoppa. Konsekvent motarbetas förnybar energi och förnybara drivmedel. Det är sådana åtgärder som vältrar över ansvaret för klimatfrågan på framtiden. På våra barn.

Det Sverigedemokraterna inte förstått är att det är det som ger ångest. Att känna att politiker inte tar problemet på allvar.

Vi i Centerpartiet vet att Sverige och världen har allt att vinna på omställningen. Vi tar vårt ansvar. Det bör Sverigedemokraterna också göra.


Rickard Nordin, klimat- och energipolitisk talesperson (C)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE