ÅSIKT

Är publiceringen en könsfråga?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Läste de fyra mailen du hade lagt ut om personers reaktioner om den våldtagna 13-åringens berättelse.

Det verkar som om männen vill sluta köpa Aftonbladet som ”straff”, medan kvinnorna tycker att det var bra att berättelsen publicerades.

Är det en könsfråga?

Svar: De mejl jag publicerade var slumpvis utvalda. Men din fråga är ändå intressant. Jag har gått igenom min mejlskörd och faktum är att betydligt fler kvinnor än män tycker det var rätt att flickans berättelse publicerades.

Varför förföljer ni fotbollsfansen?

Varför försöker Aftonbladet med sin oerhört fåniga artikel om svenska fotbollsfans besök på tyska bordeller måla upp nån slags kvasimoralism?

Vad är poängen med att förfölja vanliga ickekändisar med vad de gör på sin fritid – i ett land där prositution är lagligt?

Svar: Just det, det handlar om moral. 10 000-tals unga flickor har på falska grunder lurats till Tyskland för att där tvingas till prostitution. De har lovats vanliga jobb av samvetslösa hallickar som beslagtar deras pass och tvingar dem till ett slavjobb i sexindustrin. Det är just det det handlar om, Tommy. Det här är en fråga som inte bara diskuteras i Sverige. Den är också het i EU-parlamentet. Självklart ska nyhetstidningen Aftonbladet på plats under VM rapportera om denna slavhandel.

Ni gick för långt

Tycker du inte att ni gått för långt i er bevakning av lille Bobbys död?

När ni till och med har direktrapportering från begravningen?

Svar: Aftonbladet, och övriga medier som rapporterade från begravningen av Bobby, följde de önskemål som Bobbys anhöriga framfört.

Anders Svensson mobbades av er

Givetvis är man besviken efter matcen mot T&T, men efter ett tag blickar de flesta framåt till nästa match.

Anders eller Kim?? I mina ögon har det blivit en hetsjakt på de här killarna, ALLT skapat av media. Rätt eller fel? När hetsjakten övergick till mobbing är svårt att säga, men det var väl under de drygt 60 minuter Anders Svensson befann sig på planen.

Det går över mitt förstånd hur man som ledande kvällstidning kan förnedra sig så djupt att man medvetet går ut i en kampanj i syfte att utan någon som helst moral mobba och knäcka en människa på det sättet!

Svar: För det första vill jag bara göra dig uppmärksam på att Sportbladets förstasida förra söndagen INTE skrek ut ord som ”Katastrof”, ”Fiasko” eller ”Botten”.

I stället var det ett positivt budskap vars innebörd var att Sverige har alla chanser att gå vidare trots den oavgjorda matchen mot T&T.

Däremot snackade hela fotbollssverige (säkert du och dina kompisar också) om valet av Anders i stället för Kim. Var det rätt eller fel att välja Anders? Självklart ska Sportbladet fånga upp den debatten och också ha en åsikt i ämnet. Och är man som landslagsspelarna erfarna och oerhört välbetalda proffs så ska man naturligtvis stå pall för en sån diskussion. Du ska veta att detta är en västanfläkt av vad de får läsa efter matcher i sina utländska klubbar.

Och glöm inte att vi har helt olika roller. Spelarna ska spela fotboll så bra som möjligt och media ska rapportera om nyheter och framföra åsikter.