Läsarna: Lägg ner – det är för uselt!

avUlrika Lundberg

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Tittarna har ruttnat.

På dagens webbfråga ”Har Eurovision Song Contest någon framtid?” svarar nästan sju av tio Aftonbladetläsare: ”Nej, det är för uselt – lägg ner nu!”

Kassa sångare. Dåligt ljud-synk, usla programledare, smaklösa scenshower – och ”katastrofbidrag”. Många läsare tröttnade under semifinalen igår kväll: ”Det här kvalar inte ens in i kalkonligan” kommenterar någon. ”Jag trodde först det var ett skämt, en parodi på riktiga kvalet” skriver en annan.

Nu tycker sju av tio läsare som svarat på dagens webbenkät att tävlingen gjort sitt och borde läggas ner. Den främsta anledningen bland kommentarerna är att Schlager-EM har tappat sin status som musiktävling. Kompisröstning är enda sättet att nå topplaceringarna, klagar flera.

– Vad är det som tävlar? Dansarna som krälar runt på scenen? Nej, lägg ner skiten. Melodifestivalen har överlevt sig själv. Tyvärr, kommenterar en besviken läsare.

Svenskarna vill ha allt Perrelli-perfekt

Ungefär var fjärde läsare tror att det europeiska schlagerslaget kan ha en glittrande framtid– om tävlingen skärper till sig och blir bättre. ”Sverige borde fundera över om vi inte ska stå över ett par år och enbart ha våran svenska tävling” spånar någon.

Bara tio procent av läsarna tror att schlagermästerskapet, som hade premiär 1956, har evigt liv – ”Det kommer aldrig att dö!”

Schlagerfansen rycker in till tävlingens försvar och anklagar de svenska tv-tttarna för att vara gnälliga:

–  Är Eurovision-fan sedan 80-talet. och älskar kulturkrockarna, för det är ESC. Att svenskarna inte gillade första semin beror på att vi vill ha allt Perrelli-perfekt och tråkigt.