Doldis ny i stadshuset

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Karin Wanngård: Vi ska inte slussa ut massor av arbetslösa ungdomar till skitjobb

... Karin Wanngård, 35, doldis som föreslås efterträda nyblivna partisekreteraren Carin Jämtin som S-borgarråd i Stockholms stadshus.

– Jag är kvinna, 35, boende i Vällingby med barn, man och katt. Jag jobbar till vardags som verksamhetschef inom näringslivet och är fritidspolitiker i kommunfullmäktige.

– Jag försöker lära mig bridge efter bästa förmåga och dansar gärna bugg. Jag försöker vara ute i skog, mark och natur och har ett intresse för att cykla.

Vad blir den svåraste utmaningen som borgarråd?

– Att vinna stockholmarnas förtroende i valet 2014.

Vilka förändringar vill du driva igenom?

– Jag vill minimera köerna till förskolan och ha en långsiktig arbetsmarknadspolitik med konkurrenskraftiga utbildningar. Vi ska inte slussa ut massor av arbetslösa ungdomar till skitjobb. Vi måste ha en politik för näringslivet så att arbetsgivarna vill etablera sig i Stockholm. Och på ålderns höst ska vi ha en omsorg som är värld namnet, det ska inte vara en slutförvaring.

För många Stockholmare är trafikfrågan viktig – hur tar du dig själv till jobbet?

– Oj, jag åker nog mest bil i dagsläget, annars blir det buss eller tunnelbana. Och jag kör etanolbil! Men med ett jobb i Stockholms innerstad ska jag förhoppningsvis kunna cykla till jobbet.

Du kallar dig feminist – varför gillar du tv-programmet 2 1/2 män?

– Haha, ja, jag vet. Jag har tyckt att det har varit väldigt bra, men nu har det ebbat ut och jag tycker inte det är särskilt roligt längre. Och Charlie Sheen är väl inte någon riktigt bra förebild. Så jag kan inte hålla fast vid min stora dyrkan av 2 1/2 män, jag måste släppa det och går vidare.

Du är dansare – vilken politiker skulle du helst vilja bugga loss med?

– Då får jag nog välja Håkan Juholt. Jag har hört att han behöver lite dansträning och jag har ju varit bugginstruktör.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det här sommarvädret håller i sig.

Andreas Victorzon

Publisert: