ÅSIKT

De flesta får en bättre lösning än i dag

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Replik från Telia uppkoppling på landsbygden

REPLIK. När kraven på snabb och stabil uppkoppling ökar, inte minst på landsbygden, är det nödvändigt att gå över till mer framtidssäker teknik. Under de senaste åren har såväl vi på Telia som våra kollegor i branschen därför satsat miljarder på att bygga ut moderna fiber- och mobilnät. Fiber och mobilt ger generellt högre hastigheter och är mer driftsäkra än uppkoppling via kopparnätet.

Genom den här typen av moderniseringar tar vi vårt ansvar och ser till att fler kan dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Kunderna slipper vara hänvisade till föråldrad teknik eller stå helt utan lösning om det gamla kopparnätet går sönder.

Telias kunder kommer att erbjudas en särskild ersättningslösning som i sig förstärker mottagningen. De som är i behov av en yttre antenn för att förstärka mottagningen ytterligare kommer att erbjudas en sådan.

Telefoni och surf med hjälp av denna ersättningslösning är kort sagt något helt annat än att ringa eller surfa med sin mobiltelefon. De flesta som omfattas av den här förändringen kommer alltså att få en bättre lösning än vad de har i dag.

Alla som påverkas av övergången kommer att erbjudas en alternativ lösning, antingen via oss på Telia eller via en annan telekomoperatör. Vilken aktör som kommer att kunna leverera den bästa lösningen kommer att variera, men vi kommer se till att alla kunder får hjälp och vägledning till de olika alternativ som finns.

Ove Alm

Chef Framtidens nät, Telia Sverige

Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.