ÅSIKT

Konstig kvinno- och människosyn

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Varför har ni så taskig kvinnosyn på sajten? Hälften av utrymmet verkar ägnas åt vad olika mer eller mindre intelligensbefriade femininer tycker om sina bröst före/efter/mellan operationerna, vem som är läckrast i blåsor av olika färger, hur kvinnor ska fixa bort celluliterna och bli snygga för badstranden etc etc. För om inte tala om att hela sajten är nerkletad med fördummande kändistjafs!

Är detta attraktivt hos annonsörerna? Eller är det bara redaktionens eget tyckande som kommer fram? Är detta på något sätt representativt för socialdemokratiska partiets syn på folk i allmänhet och kvinnor i synnerhet?

Svar: Nu tar du väl ändå i på ett orättvist sätt. På Aftonbladets kvinnasajt finns allt från mode, sex, familjefrågor till artikelserier om kvinnlig hjärtinfarkt, bröstcancer, hotade kvinnor, och våldtäkter. Av responsen från läsarna att döma är det ämnen som intresserar våra läsare i allra högsta grad. Aftonbladet är den dagstidning som längst fokuserat på dessa frågor med en speciell kvinnaredaktion. Det är jag stolt över.

De är svenska barn – inte invandrare

Är det inte dags att Aftonbladet går i frontlinjen och försöker avskaffa ordet invandrarbarn som ett generellt ord för vissa barn som är svenska medborgare.

Jag tycker många gånger att det är media som driver å uppfattningen om att det är invandrarbarn som gör si eller så. Att det stora problemen i samhällets ordning och reda, typ Rosengårdens problem, är invandrarbarn som skapar, då kanske 90 procent är födda i Sverige eller på annat sätt blivit svenska medborgare, då är det svenska barn eller har jag fel där?

Svar: Jag håller med dig. Är man svensk medborgare så är man naturligtvis svensk. Och visst har vi i media en viss skuld i denna fokusering på var man råkar vara född.

Sluta favorisera vissa allsvenska lag

Varför är det så att ni favoriserar de allsvenska lagen från Stockholm i Sportbladet. Efter en omgång kunde man läsa hela tre artiklar om matchen från Råsunda, medan de andra matcherna fick en artikel. Sedan kunde man enbart sätta plus på AIK:s spelare men inget annat av de allsvenska lagen. Liksom några dagar senare. Flera artiklar om BP och Dif, medan TFF och IFK endast fick ett litet utrymme.

Jag är helt med på att man skriver mer om de större klubbarna och de favorittippade, men dessa finns ju även en bit utanför Mälardalen.

Svar: Torbjörn, jag förmodar att du bor i stockholmsområdet, därför har du fått läsa extra mycket om Hammarby, Djurgården och AIK.

Hade du köpt tidningen i Skåne hade det varit en dominans av Malmö FF, Helsingborgs IF och Trelleborgs FF.

Detta beror på att Aftonbladet som rikstäckande tidning editionerar tidningen och gör flera olika upplagor för olika delar av landet.