ÅSIKT

Höstmörkret faller

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Allt blev så himla trist plötsligt. Fredrik Reinfeldt utsåg två nya ministrar, Lena Adelsohn Liljeroth och Sten Tolgfors. Trygga, säkra och vanliga. Helt plötsligt blev Reinfeldts regering mindre spännande.

Vädret är också trist. Riktigt höstruskigt. Men vi fick raggmunk till lunch, tack och lov!

Socialdemokraterna är inte heller så roliga. De har startat ett förnyelsearbete. Vad förnyelsen är har jag däremot svårt att upptäcka. Inte ett nytt namn, inte ett tecken till självkritik. Det tycks som partiet inte ens erkänner valförlusten. ”Vi gjorde inga fel” och ”vi förlorade så lite”, är vanliga kommentarer från den innersta kärnan. Möjligtvis kan vi skönja en lite tuffare attityd gentemot de socialdemokrater som vågar kritisera den förda politiken.

Det finns kamrater som jagar enskilda syndabockar, sa Berit Andnor som är ordförande för valanalysgruppen. Och tillade att de tänker väldigt fel, att partiet inte är toppstyrt och att vi inte ska jaga enskilda personer.

Så fy på er, kamrater!

Tror ni det kan vara vädret som påverkar politiken? Regnar det behöver man inte gå ut och slipper riskera att möta en gräsrot. Till riksdagen och partikansliet behövs både tillstånd och besökstid för att få komma in.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM