Debatt

Ungern vågar utmana dina värderingar, Lööf

Replik från Jimmie Åkesson: Ta människors kritik på allvar i stället stämpla dem som ”populister”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Om detta är vad Centerpartiet avser med att vara ett ”värderingsmässigt föredöme i Europa” så menar Sverigedemokraterna att de kan behålla de värderingarna för sig själva, skriver Jimmie Åkesson.
Om detta är vad Centerpartiet avser med att vara ett ”värderingsmässigt föredöme i Europa” så menar Sverigedemokraterna att de kan behålla de värderingarna för sig själva, skriver Jimmie Åkesson.

DEBATT

REPLIK. I sin artikel lyfter Annie Lööf och Fredrick Federley bland annat Sverigedemokraternas påstående om att vi inte oroas över situationen i Ungern, vilket vi fortfarande vidhåller.

Vi förnekar naturligtvis inte att det finns saker att kritisera med styret i landet, precis som att det finns saker att kritisera i andra länder. Samtidigt menar vi dock att det finns anledning att nyansera den mycket ensidiga rapportering som präglat bevakningen av Ungern såhär långt.

Konkreta exempel på påstådd korruption och förtryck har lyst med sin frånvaro, och lejonparten av kritiken verkar istället ha grundat sig i ett slags kampanjande mot ett land som driver en annan politik än vad det politiska, vänsterliberala etablissemanget bekänner sig till.

Vad som är tydligt är att den här debatten egentligen handlar om att den socialliberala och EU-förespråkande elitens hegemoni för första gången på allvar har börjat utmanas.

Här har länder som Ungern stått fast i sin hållning om att inget annat land eller organ skall inkräkta på det egna folkets rätt till självbestämmande. Det är ett ställningstagande vi respekterar.

Ungern är dessutom knappast ensamma om sin kritik mot EU, vilket bland annat Storbritanniens beslut att lämna unionen har kunnat vittna om. Men i stället för att ta människors kritik på allvar väljer man att konsekvent stämpla dessa som ”främlingsfientliga” eller ”populister”.

Det är hög tid för Annie Lööf och Fredrick Federley att inse att en växande skara av Europas folk inte ser förträffligheten i globalisternas strävan efter öppna och okontrollerade gränser.

Ökad kriminalitet, religiös extremism, minskad samhällelig tillit och försämrad välfärd är numera något som mer eller mindre präglar alla europeiska länder som tvingats på den ansvarslösa migrationspolitik som globalister har förespråkat i åratal.

Detta samtidigt som flyktingläger runtom i världen – där en övervägande majoritet av världens flyktingar befinner sig – står utan grundläggande och livsnödvändiga resurser.

Om detta är vad Centerpartiet avser med att vara ett ”värderingsmässigt föredöme i Europa” så menar Sverigedemokraterna att de kan behålla de värderingarna för sig själva.


Jimmie Åkesson, partiledare (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Jimmie Åkesson

LÄS VIDARE

Åkesson blundar för hotet mot demokratin

ÄMNEN I ARTIKELN

Jimmie Åkesson

Sverigedemokraterna

Annie Lööf

Fredrick Federley

Centerpartiet

Ungern

EU