ÅSIKT

Arbetsgrupper räcker inte, Mona

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
1 av 2
DEBATT

Vi är några stycken som börjar vänta på Mona Sahlin och socialdemokratins nya politik. Vi vet redan om satsningen på integrationen och 15 miljarder till utsatta kommuner. Det är bra. Vi vet också att socialdemokratins nya partiledare vill satsa på vindkraftverk och homoäktenskap.

Lägger vi sedan till några löften om återställare såsom till exempel a-kassan är bilden ganska klar när det gäller den socialdemokratiska politiken.

Men rimligtvis måste det komma något mer. Mona Sahlin har gjort sig känd för att prioritera demokratin. Därför har hon tillsatt en väldig massa arbetsgrupper som ska forma politiken. Så långt är allt väl.

Arbetsgrupperna har nu jobbat i flera månader men ännu har ingenting nytt framkommit. Däremot har Mona Sahlin satt till nya arbetsgrupper. I Almedalen lanserade hon en arbetsgrupp bestående av ungdomar till exempel.

Jytte Guteland kontrade direkt som nyvald SSU-ordförande med att sätta till en underarbetsgrupp till Mona Sahlins skolgrupp.

Med andra ord, socialdemokratin håller på att bli arbetsgruppernas parti. Arbetsgrupper i alla länder förenen eder, kan vara en bra slogan.

Nu ska ju Mona Sahlin åka till Israel och Palestina för att diskutera läget med representater från de båda länderna. Kanske föreslår partiledare Sahlin de stridande parterna att tillsätta en arbetsgrupp!

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM