Debatt

Be kommunismens alla offer om ursäkt, Löfven

Jimmie Åkesson: Ett hån att påstå att VPK stod upp för demokratin

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Stefan Löfven – här drar vi sverigedemokrater en röd linje. Din hatretorik är oanständig. Be om ursäkt till kommunismens offer, skriver Jimmie Åkesson.
Stefan Löfven – här drar vi sverigedemokrater en röd linje. Din hatretorik är oanständig. Be om ursäkt till kommunismens offer, skriver Jimmie Åkesson.

DEBATT

DEBATT. Det senaste i raden av märkliga uttalanden från statsministern vittnar inte bara om en synnerligen grund demokratisyn – det är ett hån mot alla de tiotals miljoner människor som fallit offer för avskyvärda handlingar i kommunismens namn.

”Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin”, säger Stefan Löfven i Dagens Nyheter den 30 mars 2021.

Löfvens desperata försök att fly undan verkligheten och flytta svenskarnas fokus från regeringens misslyckanden har nu urartat fullständigt.

Det senaste i raden av märkliga uttalanden – i form av en intervju i Dagens Nyheter – vittnar inte bara om en synnerligen grund demokratisyn, det är ett hån mot alla de tiotals miljoner människor som fallit offer för avskyvärda handlingar i kommunismens namn.

Be om ursäkt till kommunismens offer, Stefan Löfven. Anständighetens gräns är nådd.

Terror, förföljelse och ett systematiskt dödande av den egna befolkningen. De vedervärdiga brott som skett i kommunismens namn utgör en svart fläck i mänsklighetens historia.

Ordet demokrati fanns inte ens på kartan när de kommunistiska tyrannerna med bestialisk kyla satte i system att döda oliktänkande. Faktum är att det inte ens behövde vara oliktänkande. Människor som, av den ena eller andra anledningen, upplevdes stå i vägen för revolutionen skulle rensas ut.

VPK (dagens Vänsterpartiet) med sitt mörka förflutna och sina blodbesudlade röda rötter, förminskade enträget och under decennier, dessa brott mot mänskligheten.

De försvarade och stöttade kommunistiska regimer som bokstavligt talat behöll sin makt genom att avrätta stora delar av sin egen befolkning.

Att genom både ord och handling stötta demokratins värsta fiender är alltså enligt statsministern att stå upp för demokratin. Det är häpnadsväckande illa. Vad är det egentligen för demokratisyn som ligger till grund för den typen av tankeströmningar?

Uppenbart är att Sverige har en statsminister som har sin egen definition av demokratibegreppet och utifrån egna politiska syften använder denna på det sätt som han behagar.

Med detta som utgångspunkt är det inte särskilt konstigt att Stefan Löfven finner ett stort nöje i att hitta på saker om andra partier. Att i desperationens namn fly undan sin egen historia och försöka radera sina egna misslyckanden genom att misskreditera politiska meningsmotståndare är ett känt knep hos politiker som sätter makten framför allt.

När Stefan Löfven och hans trogna skara attackerar oss Sverigedemokrater på området demokratisyn ska detta ses just i ljuset av detta.

Det ska även ses som en desperat flykt från ett vuxet politiskt samtal och ansvar för den egna politiken. Sakfrågor kopplade till regeringens otaliga misslyckanden ska tydligen döljas i en rökridå av allsköns påhitt och fantasier.

Det är uppenbart också en utstuderad avledningsmanöver från det egna partiets mörka historia.

När den som vill stänga ute, isolera och uppträda som en arg skolgårdsmobbare kastar oförskämda påhitt om ”fara för demokratin” mot den som är redo att samtala med alla för nationens bästa, avslöjas den minst sagt begränsade demokratisynen.

Då lyser den röda lampan så starkt att allt förnuft, allt vett och all etikett blir till en försumbar liten detalj i jakten på det enda som betyder något: maktinnehavet. En urvattnad vänster på reträtt skyr här inga medel.

Att försöka underminera oppositionen genom att avhumanisera och ifrågasätta dess blotta existens ses tydligen i detta sammanhang som en fullt legitim arbetsmetod. För alla oss andra framstår det bara som en låg och ovärdig retorik med tydligt totalitära tendenser.

Stefan Löfven – här drar vi sverigedemokrater en röd linje. Din hatretorik är oanständig.

Den är ett kyligt ovärdigt hån mot de offer som mött döden genom att stirra rakt in i vitögat på totalitära mördarideologier genom historien. Ta dig samman och för en diskussion som åtminstone kan uppfattas som seriös.

Sverige förtjänar en politisk ledning som ser dagens verklighet, som ser all den otrygghet, splittring och söndring som sköljer över vårt land och som i första hand är ditt ansvar.

Sopa rent framför egen dörr och lägg din energi på att uppträda ansvarsfullt inför dina egna misslyckanden, du kommer inte undan detta genom att ljuga och smutskasta oppositionen.


Jimmie Åkesson, partiledare (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Jimmie Åkesson

LÄS VIDARE

DEBATT SD:s nolltolerans är borta – då växer extremhögern

ÄMNEN I ARTIKELN

Jimmie Åkesson

Sverigedemokraterna

Stefan Löfven

Socialdemokraterna

Demokrati

Dagens Nyheter

Kommunism