Arlanda viktigare än ditt politiska spel

Slutreplik från Socialdemokraterna om flygplatsens konkurrenskraft

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Publicerad 2024-05-14

Kristofer Tamsons behöver bestämma sig för om hans främsta politiska motståndare är samhällsproblemen eller andra politiska partier. Väljer han samhällsproblemen är vår dörr alltid öppen för samtal och dialog. Slutreplik från S i Region Stockholm, Västerbotten och Norrbotten.

SLUTREPLIK. Vår debattartikel om Arlandas konkurrenskraft, som Kristoffer Tamsons (M) valde att replikera på, handlade om ett riktigt samhällsproblem som vi måste lösa, inte om partipolitisk pajkastning.

Det är beklagligt att Kristofer Tamsons ser frågor om Arlandas långsiktiga konkurrenskraft och flygets gröna omställning som politiska slagträn i stället för gemensamma problem att lösa över blockgränserna.

 

Ja, Socialdemokraterna och Miljöpartiet samarbetar i Region Stockholm och även i Region Västerbotten. Kristofer Tamsons har tidigare själv samarbetat med Miljöpartiet som regionråd i fyra år. Vi hittar nu liksom då gemensamma lösningar på de problem våra regioner och Sverige står inför.

Kristofer Tamsons behöver bestämma sig för om hans främsta politiska motståndare är samhällsproblemen eller andra politiska partier. Väljer han samhällsproblemen är vår dörr alltid öppen för samtal och dialog.


Aida Hadžialić, regionstyrelsens ordförande Region Stockholm
Peter Olofsson, regionstyrelsens ordförande Region Västerbotten
Anders Öberg, regionstyrelsens ordförande Region Norrbotten

 

Häng med i debatten och kommentera artikeln – gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.