Du faller på eget grepp, Ullenhag

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Replik från Raimo Pärssinen om oheliga allianser

Raimo Pärssinen.
Foto: RIKSDAGEN
Raimo Pärssinen.

REPLIK. Erik Ullenhag försöker göra stor affär av att Sverigedemokraterna säger sig hålla med mitt parti om att politiker inte ska sätta löner. Ullenhags påståenden om att Socialdemokraterna och LO skulle vara i allians med SD är inte bara falska utan faller dessutom på eget grepp.

Jag tror till exempel inte att Erik Ullenhag ser sig som allierad med Jimmie Åkesson trots att båda numera anser att riskkapitalbolag ska ha fri dragningsrätt på skattepengar avsedda för skola och välfärd. Däremot konstaterar jag att Ullenhags partikamrater sedan några månader styr i min hemkommun Gävle med aktivt stöd av Sverigedemokraterna.

Jag undrar om Ullenhag använder samma slags retorik när han träffar någon av de hundratusentals människor som har det Ullenhag tycker är enkla jobb? Är en undersköterska i allians med SD bara för att han vill kunna leva på sin lön? Bryr sig lokalvårdaren inte om krigets offer i Syrien när hon vill ha en lika god löneutveckling som andra yrkesgrupper?

Ullenhags artikel visar dock tydligt var den politiska skiljelinjen går i svensk politik.

På ena sidan vill parter som Liberalerna vill använda det stora antalet nyanlända som förevändning för att driva ned löner och avveckla den svenska modellen. På andra sidan vill den socialdemokratiskt ledda regeringen utveckla den svenska modellen genom investeringar i jobb, utbildning och bostäder så att Sverige åter blir ett land med pålitlig välfärd, låg arbetslöshet och löner som går att leva på.

Raimo Pärssinen

Ordförande för riksdagens arbetsmarknadsutskott (S)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN