Vårt förtroende för Sara Stenholm är grundmurat

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Sveriges radio: Har integritet och är opartisk – även när hon uppträder inom ramen för kulturkritik i Aftonbladet.

Roland Poirier Martinsson vill veta vilka regler som gäller för opinionsbildning för anställda vid Sveriges Radio. I sändning gäller att medarbetare inte ska ge utrymme för sina egna uppfattningar eller värderingar i kontroversiella frågor, vidare gäller att medarbetare som offentligt tagit ställning i en fråga inte får bevaka den – förutom när det handlar om det demokratiska statskickets grundidéer, såsom till exempel alla människors lika värde. Så långt Sveriges Radios regelverk.

Sara Stenholm har som gästkritiker i Aftonbladet den 25 november recenserat George W Bushs bok ”Decision Points”. Poirier Martinsson hävdar att recensionen är tendentiös, inriktar sig på fel frågor och att boken är intressantare än vad recensenten gav uttryck för.

Sara Stenholm har varit SR:s korrespondent i New York och har djupa kunskaper om amerikansk politik. Det är möjligt, rentav troligt, att Poirier Martinsson gärna hade sett en annan bild förmedlad av Bush och hans verk, men vårt förtroende för Sara Stenholms integritet och opartiskhet är grundmurat. Även när hon uppträder inom ramen för kulturkritik i Aftonbladet.

Staffan Sillén
Ekochef på Sveriges Radio

Nina Benner
Chef för ”Godmorgon, världen!”

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN