ÅSIKT

Betalar alla på Aftonbladet tv-licens?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Hej Anders.

Jag brukar aldrig skriva till en tidning och klaga men tycker att det är dags nu.

Ni jagar den nya regeringen för att de betalar svarta löner och struntar i tv-licensen (visst är det fel) och ni driver drevet med motivering att de som styr landet ska ha bättre moral.

Nu till min fråga: Hur många på Aftonbladet struntar i att betala tv-licensen? Hur många chefer har svart barnpassning och städning på Aftonbladet? Hur många är jagade av kronofogden?

Jag bara undrar eftersom ni har lika stort ansvar som regeringen egentligen då ni driver fram "sanningen" i pressen och kan påverka de politiska vindarna i Sverige.

Eller är det så att ni helt enkelt kastar sten i glashus?

Svar: Visst, att inte betala tv-licens är ett lagbrott även för medarbetare på Aftonbladet. Men det finns en viktig skillnad jämfört med den nu avsuttna kulturministern. Hon var ansvarig för Sveriges Radio och Sveriges Televisions framtid. Naturligtvis påverkar hennes licensdemonstration mot public service trovärdigheten i hennes jobb.

Kollade ni s-ministrarna också?

I flera dagar har läsarna blivit bombaderade med information om vilka fifflare våra folkvalda statsråd är.

Jag som skattebetalare i vårt land välkomnar så klart en opartisk granskning av våra politiker för att försäkra oss om att de har så få lik som möjligt i garderoben som det nu är möjligt inom politiken

Det jag undrar är om ni gjorde en genomgång av socialdemokraternas statsråd när de vann valet 2002?

Kollades alla socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister om de betalt sin tv-licens eller om dom haft svart hemhjälp? Om inte blir er rapportering väldigt ensidig och svårt att ta till sig.

Svar: Aftonbladet granskar inte i första hand sossar eller moderater. Däremot är det viktigt att granska makten, det vill säga de som styr vårt land. Just nu har vi en borgerlig regering med 22 nya statsråd. Medias uppgift är att granska dessa makthavare. Självklart sker samma hårda granskning när socialdemokraterna sitter i regeringsställning. Fråga Laila Freivalds, Mona Sahlin, eller Göran Perssons närmaste man, Lars Danielsson, om du inte tror mig.